Monitör alırken kavisli mi kavissiz mi alınmalı?

Çok yüksekte durmayan maksimum 25 inç 144 Hz altı olmayan sanki minicik bir televizyon gibi duran bir monitör istiyordum. Bir model buldum ama kavisli olması sorun yaratır mı? FPS oyunları oynamak istiyorum çünkü.
Kavisli model:
https://www.hepsiburada.com/dell-s2...QyKQpL7wnn2lIMFTLkABu_eVeeleywn2IgAE_5W-q9bQa

Kavissiz model:
https://www.hepsiburada.com/hp-22x-...eesync-oyuncu-monitor-6ml40aa-pm-HB00000VUDDR
Not:
Bu arada alternetiflere açığım başka önerilerde bulunabilirsiniz.
Düz tavsiye ederim.

Kavisli öneririm gerek film dizi olsun gerek hikayeli PvP oyun olsun kavisli tabii arafa faiş fiyat farkı yoksa kavisli öneririrm efenim tabii karar sizin günlük yaşamınız nasıl ise ona gore alın derim 1 markaya dayalı kalmayın sonuçta her markanın ayrı özellikleri var tasarımı da bulunmakda.

Hocam ben ilginç bir şekilde 1920x1080 oynayarak rahat ediyorum. :D 4.5 yıldır böyle oynuyorum laptoptan direkt kavisli monitöre geçtim hiç garipsemediğim gibi gerçekten memnun kaldım. Tabii 4:3 1024x768 nasıl olur onu hiç denemedim hocam.
16:9'da iyi olabilir belki hocam ama 4:3 pek sanmıyorum.

Çok yüksekte durmayan maksimum 25 inç 144 Hz altı olmayan sanki minicik bir televizyon gibi duran bir monitör istiyordum. Bir model buldum ama kavisli olması sorun yaratır mı? FPS oyunları oynamak istiyorum çünkü.
Kavisli model:
https://www.hepsiburada.com/dell-s2...QyKQpL7wnn2lIMFTLkABu_eVeeleywn2IgAE_5W-q9bQa

Kavissiz model:
https://www.hepsiburada.com/hp-22x-...eesync-oyuncu-monitor-6ml40aa-pm-HB00000VUDDR
Not:
Bu arada alternetiflere açığım başka önerilerde bulunabilirsiniz.
Tercih meselesi biraz. Eğer ki iki monitörde aynı teknik özellikleri taşıyorsa sizin zevkinize kalmış bir şey. Fakat aralarında teknik fark varsa atıyorum biri 144Hz diğeri 165Hz ise tercihen 165Hz monitör derim. Burada tabi sadece Hz değeri önemli değil. Kullanılan panel tipi, port sayısı ve tipi, boyutu, kullanım amacınıza uygunluğu ergonomisi vb. özelliklerde önem taşımakta.

Hocam FPS oyunları oynayacaksanız bence kavissiz alın. Daha önce kavisli denedim ama çok zorlandım oynarken.
şu an kavissiz kullanıyorum. monitör değişikliği yapacağım ve bir arkadaşımın gerçekten büyük olan bir kavislisi var. onda 15 dk falan oynarsam belki kavisli mi kavissiz mi alacağıma karar verebilirim. masam yüksekliğine 40 cm eni büyük zaten. sizce kavissiz olarak verdiğim linkteki monitör sizce küçük mü? daha büyük olması oyunda fazla fark yaratır mı
Hocam ben denedim valla CS'de kavisle içine çekip odağı arttırıyor diyebilirim.
bende kavisliyi arkadaşımın evinde denemeyi planlıyorum hocam. eğer beğenmezsem kavissiz olarak paylaştığım linkteki monitör fazla küçük gelir diye endişelenmiyorum değil. kavissiz linkteki monitörün 23 inç olanını bulsam fena olmazdı değil.
Kavisli öneririm gerek film dizi olsun gerek hikayeli PvP oyun olsun kavisli tabii arafa faiş fiyat farkı yoksa kavisli öneririrm efenim tabii karar sizin günlük yaşamınız nasıl ise ona gore alın derim 1 markaya dayalı kalmayın sonuçta her markanın ayrı özellikleri var tasarımı da bulunmakda.
Katılıyorum size. kavisli monitör deneyeceğim arkadaşın evinde. eğer göz yormuyorsa kafa karıştırmıyorsa vs. kavisli her türlü alır diye düşünmedim değil.

Son düzenleme:
şu an kavissiz kullanıyorum. monitör değişikliği yapacağım ve bir arkadaşımın gerçekten büyük olan bir kavislisi var. onda 15 dk falan oynarsam belki kavisli mi kavissiz mi alacağıma karar verebilirim. masam yüksekliğine 40 cm eni büyük zaten. sizce kavissiz olarak verdiğim linkteki monitör sizce küçük mü? daha büyük olması oyunda fazla fark yaratır mı

bende kavisliyi arkadaşımın evinde denemeyi planlıyorum hocam. eğer beğenmezsem kavissiz olarak paylaştığım linkteki monitör fazla küçük gelir diye endişelenmiyorum değil. kavissiz linkteki monitörün 23 inç olanını bulsam fena olmazdı değil.

Katılıyorum size. kavisli monitör deneyeceğim arkadaşın evinde. eğer göz yormuyorsa kafa karıştırmıyorsa vs. kavisli her türlü alır diye düşünmedim değil.
Hocam ben 27 inç kavisli denemiştim. Oynayamadım ama siz de bir deneyin monitörü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı