Monitör boyutu FPS'i etkiler mi?

hiraa

Megapat
Daha fazla  
Merhaba 4090 ekran kartim var ve 27" 4K 144Hz monitör aldım. Arkadaşlar da 27 ile 32 arasinda FPS farki olur 27'de daha az alirsin dedi. Doğruluk payı nedir?

Cozunurluk ve Donanim etkiler sadece. Soyle düşünün elinizde 4 tane lamba var hepsini farkli renkte yakacaksiniz. 4 lamba yerine 16 lamba olsa daha cok dusunmeniz gerekir ama 4 yerine 4 tane buyuk lamba olsa hicbirsey degismez.

FPS ile bir alakası yok ama mesela 1920x1080 bir monitör 27" ise ekran çözünürlüğe büyük geleceğinden görüntü kalitesizleşir. Onun dışında FPS ile alakasız.

Merhaba 4090 ekran kartim var ve 27" 4K 144Hz monitör aldım. Arkadaşlar da 27 ile 32 arasinda FPS farki olur 27'de daha az alirsin dedi. Doğruluk payı nedir?

Tüm performans ekran kartına bağlıdır, bu yüzden monitöre göre FPS değişmez. Ayrıca eğer bütçeniz var ise monitörünüz Hz değerini arttırmanızı öneririm, 4090 ile 144Hz monitör pek de mantıklı değil.

Son zamanlarda duyduğum en cahilce ifade. Ekran büyüklüğü "tek başına" performansı etkilemez.

Hatta tam aksine büyük ekranlarda daha yüksek çözünürlüklü panel tercih edilmesi olası olduğundan dolayı FPS düşüşü olabilir. Ancak çözünürlük sabit ise FPS değişmez.

Örnek:
27" QHD monitör ve 32" QHD monitör aynı FPS verir.
27" QHD monitör, 32" UHD monitörden daha fazla FPS verir. Ancak UHD olan daha kaliteli görüntü verir.

144 FPS veren hangi oyun varki 4090 ile cyberpunk bile 60 80 FPS zorla veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…