Monitör bozulmuş mu?

Makaleler
42
2 dakika önce ekran bir anda çizgi çizgi olmaya başladı ben de bilgisayarı yeniden başlattım. Fakat görüntü her gidip geldiğinde aynısı başlıyor. Aralık 2020'de Amazon'dan almıştım neyse ki daha 5-6 ay garantisi var.

Bilgisayar kapattım, DP kablosunu söktüm, yalnızca prize takılıyken açtığımda monitörün hali;

20220706_180310.jpg

20220706_180321.jpg

Tam Bozulma Değil. Bu arızanın ismi vardı ama unuttum :(

Servise götür

Arıza ama ayarlar VB gibi yerlerden yapılabilecek bir şey değil

Monitörün hasar aldı mı yani biraz ekran kartından da kaynaklı gibi görünüyor ama asla durduk yere olamaz ya bir yere çarpmışsındır yada kasayı temizlerken ekran kartına hasar vermişsindir.

Kısaca: Ya monitörün hasar almış yada (en kötüsü) ekran kartın hasar almış

2 dakika önce ekran bir anda çizgi çizgi olmaya başladı ben de bilgisayarı yeniden başlattım. Fakat görüntü her gidip geldiğinde aynısı başlıyor. Aralık 2020'de Amazon'dan almıştım neyse ki daha 5-6 ay garantisi var.

Bilgisayar kapattım, DP kablosunu söktüm, yalnızca prize takılıyken açtığımda monitörün hali;

Eki Görüntüle 1443136

Eki Görüntüle 1443138

Direkt garantiye yollayın. Hiçbir şekilde darbe almadığını ve kendiliğinden bu duruma geldiğini belirtin.

Tam Bozulma Değil. Bu arızanın ismi vardı ama unuttum :(

Servise götür

Arıza ama ayarlar VB gibi yerlerden yapılabilecek bir şey değil

Monitörün hasar aldı mı yani biraz ekran kartından da kaynaklı gibi görünüyor ama asla durduk yere olamaz ya bir yere çarpmışsındır yada kasayı temizlerken ekran kartına hasar vermişsindir.

Kısaca: Ya monitörün hasar almış yada (en kötüsü) ekran kartın hasar almış

Hasar almadı dümdüz tarayıcıya bakıyordum böyle olmaya başladı. Ekran kartı veya kablo ile ilgisi yok bilgisayardan ve kablodan ayırıp çektim fotoğrafları.

Direkt garantiye yollayın. Hiçbir şekilde darbe almadığını ve kendiliğinden bu duruma geldiğini belirtin.

Tamamdır.

Darbe almadan durduk yere olduysa garantiye gönder derim. Neyse ki varmış garantisi.
Garantiye yollayın , bazıları ekrana saç kurutma makinesi tutup düzeltiyo bu tarz şeylerde belki sendede düzelir.

Garantisini kontrol ettim 4 ay daha varmış, zaten 1-2 tane ölü piksel de çıkmıştı en temizi servise yollamak şimdilik. Televizyonu bağladım kasaya duruyor.

Screenshot_5.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı