adilardadogan
Picopat
Daha fazla
Öncelikle 3 adet sorum olacak.
1- geçenlerde driver güncellemesi yaptım NVIDIA ekran kartıma ve driver güncellemesi kurulurken ekran yarım saat boyunca gidip geldi. Ellemedim kendisi düzelir diye sorun düzelmeyince restart attım. Bu süreçte ekranda bazen beyaz bazen mavi ışıklar 1 salise civarı gidip geldi. Bu olaydan sonra monitorde gariplik hissetmeye başladım mesela Chrome'de gezerken bazen beyaz ekran veriyordu ama bunu sadece tarayıcıda gezerken deneyimledim. Bazen de sanki ekran dalgalanıyormuş gibi hissediyorum ama tam netleştiremedim.
2- az önce yukarıdaki hatayı düzeltmek için HDMI kablosunu ve güç kablosunu çıkarıp yeniden taktım ancak güç kablosunu çıkarırken güç kısmını prizden çekmeyi unuttum. Güç kısmını prizden çekmeden kablonun ucunu direkt monitörden çektim ve ekran birden gitti tabii normal bir şey bu fakat alttan bir ışık gelip öyle gitti.
3- kabloları çıkarırken monitörü biraz salladım çok aşırı derecede sallanma olmadı fakat yine de emin olamadım.
Bu saydığım üç olaydan herhangi birinde monitörüm bozulmuş olabilir mi acaba? Monitörüm bir haftalık o yüzden çok tedirginim. Yardımlarınızı bekliyorum.
DDU ile driverını kaldır, güncel driver sürümünün WHQL versiyonunu tekrar kur. Sorunun monitörle alakası yok, sorun ekran kartıyla alakalı.
DDU ile driverını kaldır, güncel driver sürümünün WHQL versiyonunu tekrar kur. Sorunun monitörle alakası yok, sorun ekran kartıyla alakalı.
Onları yaptım fakat düzelmedi hatta bir önceki konum bununla alakalıydı. Kendi kendine düzelmeye başladı bu sorun fakat monitörde bir sıkıntı olup olmadığı konusunda endişeliyim.
İki ve üçüncü söylediklerim ile monitörüm sonradan bozulmuş olabilir mi peki.
Monitörü yere düşmedikçe, ekrana yumruk atmadıgın sürece sıkıntı olmaz.Onları yaptım fakat düzelmedi hatta bir önceki konum bununla alakalıydı. Kendi kendine düzelmeye başladı bu sorun fakat monitörde bir sıkıntı olup olmadığı konusunda endişeliyim.
İki ve üçüncü söylediklerim ile monitörüm sonradan bozulmuş olabilir mi peki.
Başka bir görüntü kablosuyla dene bakalım, ayrıca G24F2 modelini bende kullanıyorum DP kablosu ile daha stabil calısıyor. Bu arada OC modu acık mı kullanıyorsun? O da yapar bu sorunu, acıksa kapat.
Monitörü yere düşmedikçe, ekrana yumruk atmadıgın sürece sıkıntı olmaz.
Başka bir görüntü kablosuyla dene bakalım, ayrıca G24F2 modelini bende kullanıyorum DP kablosu ile daha stabil calısıyor. Bu arada OC modu acık mı kullanıyorsun? O da yapar bu sorunu, acıksa kapat.
OC modunu nereden kapatırız.
Kutu içerisinden DP kablosu çıkmadığı için HDMI ile kullanıyorum ama OC modu kapalı 165Hz ile çalışıyor.
Sorun olacagını sanmıyorum.Peki güç kablosunu fişten çekmeden önce yani elektrik aldığı esnada güç kablosunun diğer ucunu monitörden çekmiş olmam bir sıkıntı yaratır mı?
Monitörün ayarlarından display sekmesinde overclock diye yazar hocam.
Baska bir kablo varsa onunla dene bir de, veya monitörde kesin arıza var diyorsan (ki yok) televizyona bagla kasanı aynı sorun devam ediyor mu bak bakalım.