Monitör dahil 2. el GTX1650 sistem 10 bin TL fiyata alınır mı?

Alıp işlemciyi değiştirirseniz mükemmel olur bence

Alıp R5 3600 alın. İleride ekran kartı upgrade ile güzel bir sistem olur.

Tamamen akakçe'deki minimum fiyatlara bakarak yorumluyorum:

Ekran kartı 5600₺
İşlemci 3100₺
Anakart (Ürüne ait bulunan son fiyat (27.06.2024)): 2450
Ram 1350₺
Kasa aynısını bulamadım benzer bir model 2150
monitör 5800₺

Depolama: (toplam 1700~)
Hd m2 120 gb :630₺
sandisk 120gb :740₺
hdd 320gb :350₺
Tüm sistem toplamda 20bin lirayı geçiyor gibi gözüküyor. Ama şahsi görüşüm şu yönde, kullanıma bağlı parçalarda zarar olmuş olabilir, ayrıca sistem toplanırken çok uzun vadeli bir sistem yapılmamış. Anakart olsun işlemci olsun ileride bir ekran kartı değişikliği yapmak istediğinde kaldırabilecek gibi durmuyor. Kasayı güç kaynağı bakımından yeterli mi bilmiyorum, everest ilk tercihim değil. Keza depolamayı arkadaş neden 3 parça küçük miktarlarda almış anlayamadım. 1 terabyte sata bir ssd çok da fark ödemeden alınırdı. Monitör özelliklerine bağlı olarak güzel bir seçim sanırım, ekran kartı ve ram seçimleri güzel. Ama dediğim gibi uzun vadede her oyunu oynatacağını düşünmiyorum. Şu an piyasada olan oyunların çoğu için yeterli görünüyor. Ama cs2 oynamak istediğinizde çok da iyi bir performans gösteremez (gerçi o oyun bana kalırsa pek optimize değil) giriş seviyesi bir oyuncu bilgisayarı muhtemelen sistemi topladıkları dönem 10 bin gibi bir miktar harcandığı için yine o fiyattan satıyor. Ama çok kaliteli olduğunu söyleyemeyeceğim.

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler kardeşim için baktım bunu okuldan gelirse bir sorayım ona. Bisiklet istiyor kendisi çünkü lgs senesi olduğu için ailem izin vermiyor bilgisayar almasına, ikna edebilirsem almaya güzel olurdu.

Bu sistem için 20bin tl ediyor demek de çok saçma. Monitörün 5k olduğunu düşünününce 5k ya alınabilecek bir kasa denilebilir. Bu saf performansı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada da FSR ve FG özellikleriyle birlikte performansına bakınca bu fiyata istediğiniz oyunu düşük ayarlarda da olsa kabul edilebilir bir akıcılıkta oynatıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kişisel not: LGS senesi bence bilgisayar olmaması daha iyi olur. Kesinlikle dikkat dağıtıyor. Derslerine odaklanması onun için daha sağlıklı ve 1 sene sonra idarelik değil, çok daha iyi bir bilgisayarı alırsınız. Hatta bilgisayara verilecek paraya Matematikten özel hoca tutsanız çok daha mutlu olursunuz. Seneye zaten daha iyisini alırsınız.

Evet haklısınız biraz düşündüm ve bende vazgeçtim yine de yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Haklısınız zaten fiyatı 0 ayarında da olmadığı için bu şekilde kıyaslamak doğru değil ama bir bilgisayar alınacaksa bu ayarda almak uzun vadede çok iyi olmaz, yine de fiyatına göre uygun olduğunu göstermek için yazmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…