Monitör dahil 25.000 TL'ye kadar internet kafe için sistem tavsiyesi

Bütçe
Monitör dahil 25.000 TL

BekirAksoy2

Hectopat
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi internet kafe açmayı düşünüyorum. Bütçe masa başı her şey dahil max 25K olacak şekilde ayarladım. Ccboot olacağı için HDD ve SSD kullanılmayacak.
Ekran kartı 4060 kullanmayı düşünüyorum.
Monitör en düşük 144 Hz
Anakart da Intel mi olmalı yoksa AMD mi karar veremedim, tavsiyelerinize açığım. Asıl amacım 3 4 sene güncel kalması.
Ekran kartı ve işlemci için önerilere açığım teşekkür ederim.

Hocam monitöre 5.000 TL desek, sisteme 20.000 TL kalıyor. Bu bütçede parça parça almaya kalksanız RTX 4060 sistem alamazsınız. Şu sistemi önereyim, diskleri de çıkartır satarsınız. Bir tane daha sistem parası çıkar:

Anakartı mümkünse B450 ile değiştirin. İşlemciyi R5 5600 yapın. Klavye mouse da dahilse işlemci R5 5500 kalabilir.

Eğer güncellik ve performans istiyorsan 7500F+A620+32 GB DDR5 RAM'li ekran kartısız sıfır bir sistem toplarsın. Sonra ekran kartını ikinci elden 5K civarına RX 6700 XT alıp uzun süre güzelce kullanırsın. Monitöre biraz az bütçe kalıyor ancak performans için değer.

@550519 hocam piyasadan biraz uzak kaldım yanlış öneri yapmak istemiyorum, ekran kartsız 7500F'li bir sistem toplayabilir misin sana zahmet?

Eğer güncellik ve performans istiyorsan 7500F+A620+32 GB DDR5 RAM'li ekran kartısız sıfır bir sistem toplarsın. Sonra ekran kartını ikinci elden 5K civarına RX 6700 XT alıp uzun süre güzelce kullanırsın. Monitöre biraz az bütçe kalıyor ancak performans için değer.

@550519 hocam piyasadan biraz uzak kaldım yanlış öneri yapmak istemiyorum, ekran kartsız 7500F'li bir sistem toplayabilir misin sana zahmet?
Monitör dahil olmasaydı çok güzel bir sistem vardı hocam.

Dediğiniz şekil yapılabilir belki ya da ikinci elden yine 4060 Ti alınabilir.

@Caner Uncu burayı iyice toparlar.

Hocam monitöre 5.000 TL desek, sisteme 20.000 TL kalıyor. Bu bütçede parça parça almaya kalksanız RTX 4060 sistem alamazsınız. Şu sistemi önereyim, diskleri de çıkartır satarsınız. Bir tane daha sistem parası çıkar:

Anakartı mümkünse B450 ile değiştirin. İşlemciyi R5 5600 yapın. Klavye mouse da dahilse işlemci R5 5500 kalabilir.
Yazmış bile...

Monitörde Lenovo Legion R25i-30 bakılabilir.

Ekran kartsız 7500F'li bir sistem toplayabilir misin sana zahmet?
Hallettim:

+İkinci el ekran kartı. Bu bütçede 32 GB RAM zor.

Hallettim:

+İkinci el ekran kartı.
Monitöre ne kadar kaldı, ona göre yapalım önerisini de.

Attığım bileşenler toplamda ₺14.200 tuttu. Arkadaşın dediği gibi ekran kartı da 2. el olursa ₺20.000'ye toplanır. Monitöre de ₺5.000 bütçe bıraktım.

Her şey oluyor o zaman. Hatta ekran kartını 5-5,5K bandında denk getirip işlemciyi kutusuz alırsa bu soğutucuya bile para kalıyor.

Her şey oluyor o zaman. Hatta ekran kartını 5-5,5K bandında denk getirip işlemciyi kutusuz alırsa bu soğutucuya bile para kalıyor.
Aynen, gayet güzel oldu hocam. Ama şöyle bir sıkıntı var, konu sahibi internet kafe için dizecekmiş. Yani birçok ekran kartı bulması gerek böyle yaparsa. Bu da biraz uğraştırıcı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı