Monitör Dahil 3500-3750 TL APU Sistem Toplamak

Makaleler
2
İyi forumlar dostlar. Yakın zamanda aşağıdaki parçalardan bir sistem toplayacağım. Kafamda dünya kadar soru var fakat ben kritik olanları sizlere yönelteceğim. Tecrübelerinizden kaynaklanarak yardım ederseniz gerçekten müteşekkir olurum.
AMD Ryzen 3 3200G 676 TL
MSI B450M Gaming Plus 633 TL
Corsair 16 GB 2x8GB DDR4 3200 MHz 583 TL
Adata SU630 240 GB SSD 186 TL
Power Boost VK-G3904S 410 TL
Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 430 TL
Viewsonic VX2257-MHD 21.5 75 Hz 1 ms 600 TL
Toplam 3.518 TL

• Ryzen 3200G seçtim çünkü 3400G ile arasında uçurum kadar fiyat farkı var. Daha sonraları ekran kartı takviyesinde bulunacağım için 400-500 TL fazladan vermek istemedim açıkçası. Takviye yapacağım için PSU'yu 600W seçtim şimdilik fazla olduğunu biliyorum.
  • Anakart konusunda da piyasa da geniş kapsamlı bir B450M araştırması yaptıktan sonra ASRock B450M PRO4 ile bunun arasında kaldım.
  • 30 TL fazla verip 200 MHz daha yüksek bir bellek modeli seçtim.
  • Kasayı da inceledim. Bana göre yeterli.
  • PSU konusunda Corsair almak istiyorum fakat bazı konularda kronik ses sorunu olduğunu ve Recep Abi'nin de videoda bahsettiğini hatırlıyorum. Gönderilecek olan PSU'nun yeni revizyon olup olmadığını bilemeyeceğim için vazgeçtim almaktan. Varsa bildiğiniz sağlam bir yer linkinizi bekliyorum.
  • Yıllarca 15.6 ekrana baktıktan sonra 21.5 dev gibi geliyor. Daha üstlerine zorlamak istemedim. 144 Hz benim için lüks açıkçası.
Şimdi ilk olarak MSI B450M'de 3200G'yi BIOS Update yapmadan kullanabilir miyim? İlla Update yapacaksam bunun için işlemcinin falan takılı olması gerekiyor mu? (Bazı Aorus modellerinde gerek olmadığını okumuştum)
Bileşenleri tek bir yerden alınca biraz pahalıya geldiği için parça parça alacağım. O yüzden parçalar arasında uyumsuzluk, kronik sorunlu bir model olmasını istemem açıkçası. Kimse istemez. Akıl akıldan üstündür. Sizlerinde bir gözden geçirmesini isterim. Şunu değiştir bunu al dersenize de önerilerinizi beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemciye takılabilecek en iyi ekran kartı RX 570 ve sen zaten bu bütçe ile RX 570 içeren bir sistemi rahatça toplayabilirsin. RAM şimdilik 8GB olur ama o da ileride kolayca 16 GB olur. 3000TL fiyata sistem 600TL de yazdığın monitör desen yaklaşık aynı paraya geliyor.

V3.5 hazır sistem alıp kalan parayla bir monitör alman çok daha iyi olur. İtopya'da satılıyor sitesi şu an bakımda. Acele etmeyin. 3000TL PC'ye 3200G gibi bir işlemci yakışmaz. Zaten yıl olmuş 2019 4C/4T işlemci almanızı önermiyorum.

Açıkçası hazır sistemlere güvenemiyorum. Biliyorum daha ucuza geleceğini fakat benim almak istediğim parçalar bunlar. Onlar illaki bir yerlerinden kısıp da o fiyata veriyor sistemleri. Yoksa neden ucuz olsun? @55superx evet ileride RX570 veya RX580 almayı planlıyorum. APU sistemlerde çift kanal büyük önem taşıdığı için ve 8 GB artık yetmediği için direkt onu seçtim.

Yanlış anlamayın ama üzülecek siz olursunuz. V3.5 önerildi genelde bu forumda. Öyle de çok kısılan bir şey yok güvenilir yani. Ben 2200G APU şeklinde kullanıyorum. Açıkcası keşke 2400G altı almasaydım. Çünkü 4C/4T gerçekten yetmiyor. Çok hissediyorum yani. Bari almışken 3400G alın da ileride ekran kartı alırken rahat olun. Bu arada B450'de yeni nesil Ryzen işlemciler kullanmak için BIOS update gerekli.

Hazır sistemlerde kullanılan parçalara bakın. Önerilmeyen bir parça yoksa alın. Neden daha ucuz derseniz bunun 2 nedeni var.

1- Sizin sisteminizde kasa anakart ve PSU gereksiz pahalı. Firmalar genelde fiyat performans oranı en iyi bileşenleri seçiyorlar.
2- Hazır sistemlerde genelde ekstra indirimler oluyor.

V3.5 bence sorunu olmayan bir sistem. Bence alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…