Monitör değişince FPS düşer mi?

Spayki

Hectopat
Yer
Heaven and Hell
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde böyle bir sorum olacak. APU bir sistem topluyorum 4300GE ile, 144Hz bir monitör alsam ve genelde 90 FPS'lerde oyun oynasam bana(gözüme) yada monitöre bir zararı olur mu? Karıncalanma, ghosting gibi bu tarz şeyler yada buna benzer bir sorun yaşarmıyım?

Benimde böyle bir sorum olacak. APU bir sistem topluyorum 4300GE ile, 144Hz bir monitör alsam ve genelde 90 FPS'lerde oyun oynasam bana(gözüme) yada monitöre bir zararı olur mu? Karıncalanma, ghosting gibi bu tarz şeyler yada buna benzer bir sorun yaşarmıyım?
Hayır.

Peki bu FPS 60'a düşse yada herhangi bir şey olsa sorun yaratırmı fazla Hz'li bir monitör almak.
@dansemacabre İtopya'da 3 tane 1200 TL bandında 144hz monitör bulunuyor. Sanırım 1200 TL gibi fiyatlara 144hz başka monitör yok. Bu üçünden hangisini önerirsiniz? Bütçem aşamıyor maalesef.

Son düzenleme:
Peki bu FPS 60'a düşse yada herhangi bir şey olsa sorun yaratırmı fazla Hz'li bir monitör almak.
@dansemacabre İtopya'da 3 tane 1200 TL bandında 144hz monitör bulunuyor. Sanırım 1200 TL gibi fiyatlara 144hz başka monitör yok. Bu üçünden hangisini önerirsiniz? Bütçem aşamıyor maalesef.
1200 TL olanların hepsi ya VA ya TN monitörler. Görüşüm senin için bir şey ifade eder mi bilmiyorum fakat üzerine 150-200 daha ekleme yapıp bir şekilde IPS monitör almalısın. TN panellerin renkleri berbat. Düşük bütçe VA panellerin ise ghosting gibi sorunları olabiliyor. 144 Hz IPS panel bir monitör bak kendine. Ben 165 Hz monitör kullanıyorum RDR 60 FPS'te oynuyorum kasma, donma söz konusu değil. FPS çok dalgalı olursa yani bi 90 bi 40 bi 60 olursa kasma hissiyatı oluşabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı