Monitör düşük Hertz'de bozuluyor

AlperInferno

Megapat
Makaleler
11
Daha fazla  
Birkaç ay önce bu konu ile alakalı başka bir konu açmıştım. Bu konu. O zamanlar sadece açılış ve BIOS'ta olduğu için anakartla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyordum. Fakat bugün bir oyun için monitörü 60Hz'ye düşürdüğümde fark ettim. Sorun anakartla alakalı değil monitörle alakalı. Düşük Hertz'de bu konudaki fotoğraflar gibi ekran bozuluyor fakat yüksek Hertz'de düzgün çalışıyor. Anakart ekranları da 60Hz sabit olduğu için anakartla alakalı ekranlar öyle gözüküyor. Bu sorunu başka yaşayan var mı? İnternete baktığımda birkaç yabancı kaynak dışında bir şey bulamadım onlarda da çözüm yoktu.

Monitörün OSD menüsünde Overclocking kısmındaki 270 Hz overclock ayarını devre dışı bırakın. Bu özellik düşük tazeleme değerlerinde flicker olmasına yol açabiliyor.

Eğer hız aşırtma dolayı değilse, Adaptive Sync kaynaklı olabilir. Bu iki özelliği kapatıp düşük tazeleme değerlerini tekrar kontrol edin.

Onu denedim olmadı. Adaptive Sync'i deneyeyim bide.

Yok düzelmedi.

Aynı problemi yaşıyorum. Monitör 240Hz destekliyor. 240 Hz aşağısında benim de görüntü bozuluyor. Anakartla ilgili degil. Monitörü notebook'a bağladığımda da böyle oluyor. Sorunu çözebildiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…