Monitör ekran kartını yorar mı?

Enes28x

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, normalde 60 Hz bir monitör kullanıyorum. GTX 950 ekran kartım var, ama hem ileride masraf olmaması hem de kampanyalı olması sebebiyle şu monitörü almayı düşünüyorum. Sizce ekran kartını çok yorar mı? Oyunlarda performansım düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör ekran kartının verdiği görüntüyü gösterir. Eğer şu anki monitöründe Full HD ise sıkıntı olmaz.

1080p kalitesindeymis. FHD o anlama geliyor. Su anki monitorunuz 1920 x 1080 piksel cozunurlukte ise, bu monitorde de su anki monitorunuz ile ayni performansi alirsiniz. Demek istedigim ekran karti ekstradan yorulmaz, su anki monitorunuzle ayni degerde calisir.

Ekran kartını bir miktar daha fazla kullanılmasına sebep olan monitörler var, sağlam ekran kartlarında bu durum sorun teşkil etmez hiç hissettirmez ancak orta ve düşük seviyede az bir miktar performans düşüşüne sebep olabilen monitör özellikleri mevcut. Bu özelliklerden benim bildiğim VRR'dir. VRR bu monitörde mevcut olmadığından sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…