Monitör ekranı yeşile döndü ama menüsü normal renginde gözüküyor

wxşlarviya

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün ekranla oynarken ekran bir anda maviye döndü biraz daha oynayınca yeşile döndü kabloluların yerlerini değiştim, başka ekrana taktım, format attım, ekran menüsünden sıfırladım NVIDIA denetim masasında herhangi bir bozukluk yok. Kabloda desem kablo değil çünkü monitörün kendi menüsü normal renginde yardımcı olabilecek var mı? Yenisi almaya gücüm yok. Ekran 60Hz Grundig.

Dosya Ekleri

• 16726630299312303936629639959793.jpg
    208,7 KB · Görüntüleme: 62
Bu sorun genellikle VGA kablosunun tam oturmadığından, temassızlığından kaynaklı oluyor. Aynı sorun benim PC'de olmuştu. Kabloyu sağa sola hafifçe iterek temassızlığı kontrol ettiniz mi?

Sorun ekran kartında muhtemelen. Sürücüleri silip tekrar yükleyin.

Bu problem ekran kartıyla alakalı diye biliyorum çok eski bir sistemimde yaşamıştım MSI Afterburner'den MHz'leri biraz kısarak çözmüştüm ama deneme yanılma kesin çözüm diyemem.

Sorun ekran kartında veya kabloda olabilir. Menünün renginin normal olmaması da herhangi bir kablo takmasanda menüye girebilirsin, en azından monitörde sorun yok.

Bu sorun genellikle VGA kablosunun tam oturmadığından, temassızlığından kaynaklı oluyor. Aynı sorun benim PC'de olmuştu. Kabloyu sağa sola hafifçe iterek temassızlığı kontrol ettiniz mi?

Sağ sola yatırınca siyah beyaz oluyor bir de yeşil rast gele ama düzelmiyor.

Sorun ekran kartında veya kabloda olabilir. Menünün renginin normal olmaması da herhangi bir kablo takmasanda menüye girebilirsin, en azından monitörde sorun yok.

Ekran kartını söküp yeniden takmam mı gerekiyor riskli bir şey ki 1 senedir kullanıyorum hiç ellemedim daha ekran kartını geçen ayki temizlikten başka ilk defa başıma geliyor.

Bu problem ekran kartıyla alakalı diye biliyorum çok eski bir sistemimde yaşamıştım MSI Afterburner'den MHz'leri biraz kısarak çözmüştüm ama deneme yanılma kesin çözüm diyemem.

NVIDIA için hangi programı deneyebilirim?

Sorun ekran kartında muhtemelen. Sürücüleri silip tekrar yükleyin.

Denedim onu işe yaramadı zaten kabloyla oynayınca siyah beyaz oluyor ama gene değişen bir şey yok.

Ekran kartının portuyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.

Bence de çünkü oynayınca siyah beyaz oluyor olmadı para kıyıp yeni alacağım yapacak bir şey yok...

MSI Afterburner Nvidia ile düzgün çalışan bir yazılım zaten.

Şeyden dedim eski bir sistem değil sıkıntı çıkmasın GTX 1650 var.
Ben eski bir sistemimde yaşadığımı ve öyle düzeldiğini söyledim. Denemekten bir zarar gelmez voltaj ayarlarıyla oynamadıkça. Bir de abartı düşürmeler yapma 50-200 indir maksimum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…