Monitör FPS'e etki eder mi?

Fukiomrad

Megapat
Daha fazla  
Sistemim kötü bir sistem Asus k55v kullanıyorum. Ekran kartı Geforce 610m. Kötü yani. Mönitörüme bağladım FPS'e etkisi olur mu? 4:3 800x600 kullanıyom mönitörle alaksı olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlük etkiler. Örneğin monitörün 1280*720 de 70 FPS alıyorsan , 1920*1080 çözünürlükte 30 FPS alırsın. Çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük arttığı için Fps ' de o oranda artıp azalacaktır.

Çözünürlük düştükçe işlemciye binen yük artıcaktır.

Görülebilecek en fazla fps konusunda etki eder. Ama bu olay darboğaz değildir. Örneğin 60 hz bir monitörde maksimum 60fps görürsünüz. Oyunda daha yüksek fps görseniz bile monitör saniyede 60 kare gösterir. Televizyonda fps düşmeleri gecikme süresinin monitör kadar az olmadığı için olabilir. Ben evde 102 ekran Arçelik marka televizyonda hiç düşüş yaşamadım.

Görülebilecek en fazla fps konusunda etki eder. Ama bu olay darboğaz değildir. Örneğin 60 hz bir monitörde maksimum 60fps görürsünüz. Oyunda daha yüksek fps görseniz bile monitör saniyede 60 kare gösterir. Televizyonda fps düşmeleri gecikme süresinin monitör kadar az olmadığı için olabilir. Ben evde 102 ekran Arçelik marka televizyonda hiç düşüş yaşamadım.
Demek o yüzden cs:go da 200 fps alıyorum ama monitör yüzünden 60 a sabitliyor.. öğrendiğim iyi Teşekkürler kardeşim kardeşim

Demek o yüzden cs:go da 200 fps alıyorum ama monitör yüzünden 60 a sabitliyor.. öğrendiğim iyi Teşekkürler kardeşim kardeşim
Bahsettiğiniz olay V-sync sayesinde oluyor. Ayarlardan kapatırsan dalgalanmayı görebilirsin.
Not: Eğer Türkçe oynuyorsan Türkçesi Dikey Senkronizasyon. CS GO'da Türkçe dil seçeneği var mı bilmiyorum ama eklemek istedim :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı