Merhabalar. Benim 1050 Ti ekran kartım var ve oyunlarda FPS'ımın yeterli olmadıgını düşünüyorum. Monitörüm eski oldugu için olabilir mi? 1680x1050 monitörüm var ve HDMI dönüştürücü kullanıyorum ekran kartına bağlamak için.
Monitörünüzün düşük çözünürlük olması aslında size daha fazla FPS sağlayacaktır. Monitörler direkt olarak FPS'i etkilemez. Çözünürlük değiştiği zaman FPS'iniz artar veya azalır. 1080p monitörlerin hepsi aynı FPS'i verir. Ama siz 2K çözünürlüğe (monitöre) çıkarsanız FPS'iniz düşer, çünkü çözünürlüğü arttırmış oluyorsunuz. Yani yapmanız gereken donanım güncellemesi.
Hayır etkilemez ama monitörün Hz değeriyle FPS'nin doğrudan ilişkisi vardır. 60 Hz bir monitör kullanıyorsan 85833947398 FPS alsan bile monitör sana 60 FPS gösterir yani kaç FPS alırsan al 60'dan fazla göremezsin 60 Hz monitörde.
Monitörünüzün düşük çözünürlük olması aslında size daha fazla FPS sağlayacaktır. Monitörler direkt olarak FPS'i etkilemez. Çözünürlük değiştiği zaman FPS'iniz artar veya azalır. 1080p monitörlerin hepsi aynı FPS'i verir. Ama siz 2K çözünürlüğe (monitöre) çıkarsanız FPS'iniz düşer, çünkü çözünürlüğü arttırmış oluyorsunuz. Yani yapmanız gereken donanım güncellemesi.
İşlemciniz çokta kötü değil. RX 580 veya GTX 1660 seviyelerinde bir ekran kartı alarak performansınızı büyük ölçüde arttırabilirsiniz. GTX 1050 Ti günümüz için yetersiz. RAM miktarınız 8 ise 16 yapabilirsiniz ama öncelik ekran kartı ve işlemci yükseltmesi olsun. Bütçeniz yetiyorsa işlemcinizi de Ryzen 5 3600 veya Ryzen 5 2600 yapmaya çalışın. İşlemcinizi elden çıkarmadan önce BIOS güncellemesi yapık ki yeni nesil işlemcileri kullanabilin. Ayrıca SSD'niz yok ise almanızı kesinlikle öneririm.
monitör herşeyi etkiler. 1920*1080 p monitörde çöznürlük düşüürsen bilgisayar 1920*1080 içinde çözünürlük düşürür. ürettiği piksel aynı kalır. ama sen 1600*900 monitör test edersen arada fps farkı olur. ekran kartı az piksel üretir. az yorulur