Monitör için 14.000TL verilir mi?

Can Ali Ateş

Megapat
Daha fazla  
Herkese selam,

Yakın bir zamanda laptopla beraber kullanmak için monitör almayı düşünüyorum. Kullandığım laptop QHD 165 Hz 15"6 ekrana sahip. Bir sürü inceleme ve yazı okuduktan sonra Alienware AW2724DM almaya karar vermiştim ancak yakın çevremle görüştüğümde tercihimi biraz absürt buldular. Açıkçası 7-8k TL'ye orta halli bir monitör alıp geç dediler. Başta söylediklerini çok umursamamıştım fakat biraz düşününce içime alsam mı almasam mı diye bir şüphe düştü. Açıkçası alacağım monitörün uzun ömürlü olmasını istiyorum, 1-2 yıl içerisinde laptoptan masaüstüne geçiş yapacağım hatta olursa PS ile bile kullanmayı hedefliyorum.

Full HD alsam mı bilmiyorum, laptop ekranım QHD olduğu için sıkıntı yaşatır mı emin değilim ondan dolayı QHD istiyorum açıkçası. Hem oyun hem günlük yaşam için kullanacağımdan dolayı ne Hz'den ne de görüntü kalitesinden ödün vermek istemiyorum.

Almayı düşündüğüm monitör:

Alternatif olarak daha önce forumda önerilmiş modeller:
Dell G2724D: Dell G2724D 27 Inç 165Hz 1ms QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR
AOC Q24G2A/BK: AOC 23.8" Q24G2A/BK 165Hz 1ms(GtG) HDMI DP AdaptiveSync QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA

Sizce vereceğim paraya değer mi? Fikirleriniz varsa dinlemek isterim.

Eğer amacınız oyunculuksa değmez daha iyi F/P ürünler varlar, amacınız görsel işlemler gerektiren editörlükse yine değmez çünkü yine daha iyi F/P ürünler var kısaca gereksiz bir yatırım olur.

https://www.amazon.com.tr/AOC-Gaming-27G2ZNE-1920x1080-DisplayPort/dp/B0BT4Y1FY4/ref=sr_1_44?adgrpid=118340370125&hvadid=599798404073&hvdev=c&hvlocphy=1012785&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=9843127100664994467&hvtargid=kwd-17564122&hydadcr=694_2602383&keywords=monitör&qid=1700076124&sr=8-44

Profesyonel oyuncu olmak gibi bir derdim yok. Arada sırada kafa dağıtmak için FPS de oynuyorum, hikayeli de oynuyorum. Mesleğim gereği günde 7-8 saat bilgisayar başındayım, kod yazıyorum. Onun haricinde video kurgulama işlerine falan da merakım var açıkçası. Bütün bu sebeplerden ötürü ne çok görüntüden taviz vermek istiyorum ne de Hz değerinden, dolayısıyla QHD 165/180 Hz monitörlerin kendi amaçlarıma uygun olduğunu düşünüyorum.

Öneri için teşekkür ederim, kendi kullandığınız bir monitör mü memnun musunuz? Yaklaşık 2 senedir QHD kullandığım için FHD monitöre geçmek benim için hayal kırıklığı yaratabilir, dolayısıyla çok yanaşmak istemiyorum.

Kendi kullandığım değil ama o attığınız 14 bin TL'lik yerine bence bu daha iyi çok daha iyi fiyatı ama siz bilirsiniz FHD zamanla alışırsınız kötü değildir.

Kendi kullandığım değil ama o attığınız 14 bin TL'lik yerine bence bu daha iyi çok daha iyi fiyatı ama siz bilirsiniz FHD zamanla alışırsınız kötü değildir.
Kötü olduğunu düşündüğümden değil tabii ki ancak laptopla beraber aktif olarak kullanacağım dolayısıyla sürekli olarak yüksek çözünürlük düşük çözünürlük geçişi yaparken gözlerimi yormak istemiyorum, bahsettiğim üzere günde 7-8 saat çalışıyorum biraz sağlığımı da göz önünde bulundurmam gerekiyor.

@Can Ali Ateş Hocam o zaman siz bilirsiniz eğer sizin ihtiyaçlarınız için verilebilir bir farksa verin gitsin mesela kendim için söylemem gerekirse hiçbir gecikme değerini umursamaksızın en önemli şey renk doğruluğu ve görüntü kalitesi bundan dolayı çoğu kişiye göre bende mantıksız gelecek monitör seçimleri yapıyorum şuan All-in One bir sistemle dizüstü bilgisayar sahibiyim ek bir monitörüm yok ancak aldığım en sonki monitörde Dell'in Ultrasharp serisi bir monitörüydü vs diyebilirimki size eğer sizin konforunuz ve memnuniyetiniz için önemliyse alın. F/P açısından daha mantıklı ürünler bulunmakta yoksa ama F/P'mi ihtiyaçlarınızın tümü mü daha önemli olay burada.

Söylemek istediğinizi anladım ancak, donanım konusunda çok teknik bilgim yok sadece araştırdığım kadarıyla biliyorum. O yüzden monitör konusunda daha donanımlı kişilerden veya tecrübesi olanlardan da tavsiye almak istedim. Ödeme konusunda sıkıntım yok ancak verdiğim parayı da bir noktada sorgulama gereği duyuyor insan. Mesela AOC olanı alsam 2 sene sonra Alienware olanı almadım diye pişman olur muyum veya Dell olanı alsam Alienware'e göre çok performans kaybı yaşar mıyım gibi düşünceler oluşuyor açıkçası.

Eğer bana soracak olursanız düşük çözünürlüklü ancak daha uygun aynı şeyleri sunan bir model daha kabul edilebilir bir teklif çünkü rahatsız olunsa bile DPI ayararıyla, yakınlaştırma uzaklaştırma ayarıyla vs oynayarak düzeltilebilir hale getirilebilir bir şey çözünürlük ve de kaliteli bir panel kullandıktan sonra çözünürlük farkını çok hissetmiyorsunuz pixelleri saymayın yeter zaten bu fiyatlardaki bütün paneller belli seviyelerin üzerindeler. Eğer benim fikrimi merak ederseniz bence fiyat farkına değecek kadar önemli fark yaratacak bir yükseltme değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…