Monitör için 14.000TL verilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soruyu sorma sebebim tam olarak bu incelemeydi aslında, bu adam da laptopla kullanım için önermemiş. (14.25 - 14.40)

Dediğiniz gibi aslında kendi laptopum QHD 165Hz ekrana sahip olduğu için kaldırabileceğini düşünmüştüm ancak teknik detaylara girince sanırım bu sevdadan vazgeçmek durumundayım.

O zaman yeni sorularım olacaktı sizi de meşgul ediyorum kusura bakmayın, hakkınızı helal edin. Mesela FullHD 240Hz bir monitör alsam, laptopu kullanarak 240Hz değerinde oynayabilir miyim oyunları yoksa monitör de mi 165Hz'de kalır? Bir de QHD ekrandan FHD ekrana yansıtırken görüntüde bozulmalar oluşur mu veya monitörün ekranını da FullHD olarak mı kullanmak zorunda kalırım? Madem QHD almam çok mantıklı değil güzel bir FullHD ekranlı yüksek Hertz değerine sahip monitör alayım, önerebileceğiniz modeller varsa değerlendirmek isterim.

Son düzenleme:
Soruyu sorma sebebim tam olarak bu incelemeydi aslında, bu adam da laptopla kullanım için önermemiş.

Bu yayıncıyı takip ederim ve beğenirim. İşin ehli bir insan kendisi. Ofiste olduğum için sesli video izleyemiyorum ne anlatmak istediğini dinleyemedim. Çünkü laptop ile kullanılması bir sorun çıkartmaması gerekiyor.

Ediğiniz gibi aslında kendi laptopum QHD 165Hz ekrana sahip olduğu için kaldırabileceğini düşünmüştüm ancak teknik detaylara girince sanırım bu sevdadan vazgeçmek durumundayım.

Aslında monitör seçimi ilk önce kullanım tipine göre sonra sisteminize sonra bütçeye göre seçim yapılır. 3070'li sisteme 2K monitör alınır ama oyun oynayan biriyseniz çok kısa vadeli deneyim olur. İleri de oyunları 1080P'de açmak zorunda kalırsınız. Hikayeli oyunlar özellikle çok VRAM tüketiyor.

O zaman yeni sorularım olacaktı sizi de meşgul ediyorum kusura bakmayın, hakkınızı helal edin.

Estrağfurullah, helal olsun. Forumda amacımız bir şeyler paylaşmak.

Mesela Full HD 240Hz bir monitör alsam, laptopu kullanarak 240Hz değerinde oynayabilir miyim oyunları yoksa monitör de mi 165Hz'de kalır?

Bu konu portlara dayanıyor. 1.4 versiyonlu Type-C veya MiniDP ile 240Hz alabiliyorsun. Laptopunuzun bizi ters köşeye yatırmazsa 1080p/240Hz almanız iyi bir seçim olur. 240Hz ile akıcı bir oyun deneyimi kazanıyorsunuz. FPS oyunları için birebirdir. Hikayeli oyunlar için eğer yırtılma olursa FPS'yi sabitlemek için Sync açacaksınız.
Önerim AOC 24G2ZU/BK Monitör ilk budur.
Sonra ViewSonic XG2431 Monitör budur.

Kullandığım Laptop [2 sene önce almıştım fiyatlar uçmuş ]: MSI GE66 RAIDER 11UG-262TR i7-11800H 16GB DDR4 RTX3070 GDDR6 8GB 1TB SSD 15.6 QHD W10 Home Gaming Notebook Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Aslında öyle çok fazla hikayeli oyun oynayan birisi sayılmam. Yılda toplasan 1 haftayı geçmiyordur hikayeli oyun oynadığım zamanlar çünkü hikayeli oyuna başladığımda uzun süreli oynayıp bitirmeye çalışıyorum zamana yaymayı sevmiyorum, yoksa çok tat vermiyor. Günde ortalama 7-8 saat çalıştığımı düşünürsem en çok oynayabileceğim oyunlar Valorant, FIFA24 tarzında 2-3 saat arkadaşlarla kafa dağıtmak için gireceğim oyunlar olabiliyor zaten.

Günümün yüksek çoğunluğu kod yazmakla, dokümantasyon oluşturmakla veya bir şeyler izlemekle geçebiliyor, bundan dolayı da aslında en başta dediğim gibi QHD ama 170/180Hz verebilen bir monitör bana daha uygun bir seçenek gibi geliyordu çünkü hem oynadığım oyunlarda çok performans kaybı yaşatmaz hem de uzun saatler bilgisayar karşında durduğumda gözlerimi yormaz olarak düşünmüştüm.

Aslında önerdiğiniz G3223D çok aklıma yatmıştı, bu yeni bilgiler doğrultusunda sizce alsam pişman olur muyum?

Burada anlattıklarını özetlersem benim en başta yazdığım gibi kullanıcı profiline göre seçim yapılması gerekecek. Bu yüzden 31 inç büyük gelmeyecekse Dell önerimdir.
İnceleme: Dell G3223D alanlardan birinin konusu okuyabilirsin. Forumda çokça konusu var zaten. 31 inç potasında gerçekten F/P bir monitör. 31 inç için güzel bir masa lazım ve çok yakından bakılmaması gerekiyor. 40 Cm'den yakını rahatsız edebilir. FPS oyunları için ekran büyük gelebilir. Bunları hesap ederek karar veriniz.

Düzeltme: Laptop kullanımı için önermemiş kısmını ben yanlış anlamışım, laptopu monitörde bulunan Type-C girişi üzerinden şarj etmekle alakalı bir konuymuş yanlış bilgilendirme olmasın.
@Saint Lucia ilginiz için teşekkür ederim, genel bazlı düşündüğümde Dell G3223D üzerinde karar kıldım, amaçlarıma daha uygun bir model olarak düşünüyorum.

Laptop çoklu ve çeşitli bağlantı portlarına sahip bu güzel bir avantaj.
Kablo olarak önerim https://www.amazon.com.tr/Paugge-Ve...displayport&qid=1700125451&s=computers&sr=1-4 budur.

Monitör özelliklerinde 1.4 DP girişi yazıyor, bunda ise 1.2 yazıyor herhangi bir sorun olmaz değil mi?

Monitör özelliklerinde 1.4 DP girişi yazıyor, bunda ise 1.2 yazıyor herhangi bir sorun olmaz değil mi?

1.4 versiyonun veri aktarım kapasitesi daha fazladır. Sorun olacağını sanmıyorum. 1.2'de gerekli özellikleri karşılıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…