Monitör Kalibrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

Gelinin saçı sarıyken fotoğrafta neden kumral çıkar? Elbisenin rengi mavi mi siyah mı? Renk doğruluğu ve monitör kalibrasyonu konusunu anlattığımız rehberde işin bilgisayar yönüne bakıyoruz… Her telefonun, her bilgisayarın bir ekranı var ve ekran kalitesi bizim deneyimimizi doğrudan etkiliyor. Her fotoğrafçının ve video çekimi yapılan stüdyonun, profesyonelin de bir monitörü var. İşte o monitörün renkleri, […]

Monitör Kalibrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır? Technopat

Daha fazlası...

Merhaba.

Monitör Kalibrasyonu Nedir? Nasıl Yapılır? bağlantısının açtığı sayfada herhangi bir videolu anlatım bulamadım. Oradaki yazıya baktığımda;

• 00:10 – Kalibrasyon konusunda ana sorular.
  • 00:20 – XRite i1 Display Pro kalibrasyon cihazı inceleme, test ve görüntü temelli konularda bize veri sağlıyor.
  • 00:30 – Kalibrasyona kimin, neden ihtiyacı var?
gibi şeyler yazdığı için, videolu anlatım olacağını düşünmüştüm fakat videolu anlatım bulamadım. Bu bir videolu anlatım değil mi yoksa ben mi bulamadım videonun bağlantısını acaba...

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı