Monitör ms değeri nasıl ayarlanır?

• Konuyu başlatan Noe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 2.231
Arkadaşım testi yapınca 1ms gösteriyor hocam.

Hocam ama şöyle eğer arkadaşınızım monitörü gerçek 1 ms GtG ise 1 ms verir sizinkinin de o civarlarda olması lazım aslında 2-3 Max anlamadım.

0.5 ms, 1 ms olduğunu iddia eden monitörlerde o değerleri gerçekten alan az zaten.
6 ms fark edilebilecek bir gecikme değil, ortalama bir insanın verebileceği en hızlı refleks 200 ms civarlarında.

Hocam haklısınız ama benim gibi FPS'e sporu ile ilgilenen arkadaşlarımız için 1 ms 6 ms çok önemli sonuçta bilgisayarı kandıramazsınız.

Böyle hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-20 001227.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-20 001227.png
    186,7 KB · Görüntüleme: 128
@Noe hocam ama şöyle bir durum da var. Örneğinteknoloji kanallarından izlerseniz NVIDIA yeni teknolojilerinden gecikme düşürme testi falan yapıyorlar ama ekranda bir de ayrı bir aletle ölçüyorlar ve sonuç 9 ms ama monitör 1 ms idi sanırım yani o genel lag ı alarak da ölçüyor sanırım. Videoyu bulursam koyarım.

Hocam doğru değil dediniz doğrusunu nasıl öğrenirim peki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam dakika 9 civarlarında 5 ms olduğunu görebilirsiniz.

Sonradan fark ettim hocam bir de oradaki ayarlarla oynayınca düşüyor ms değeri dediğim gibi sRGB moduna alıyorum çok sönük ve çok kötü oluyor renkler belki doğru değildir ama daha akıcı hissesiyorum monitörü artı olarak NVIDIA reflexide açtım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı