Monitör nasıl silinmeli?

MuratBozkurt

Picopat
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
153
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Her şey kuzenimin 3 gün önce misafir gelmesiyle başladı. Biraz zaman geçtikten sonra işte o an gelmişti "bilgisayarın açma tuşuna basma zamanı".
Hangi oyunlar var diye sordu. "Need for Speed, Battlefield 1 var, Half-Life, Tricky Towers var" dedim. Beğenmedi. "Valorant yok mu?"dedi. "Yok" dedim. "O zaman indir." dedi. "Hayır" dedim, zor ikna ettim. Seçimini Need for Speed'den yana kullandı. Her şey normaldi taa ki "Bu haritayı mı seçeyim?" diyerek ekranı parmaklayana kadar. Aldırmadım. "Olur" dedim. Daha sonra bu araba mı derken monitörü bir parmak darbesi daha aldı. "Ekrana dokunma." dedim. "Neden?" dedi. Kirleniyor, hem pixeller için zararlı dedim. "Pixel ne?" dedi. Açıkladım, haa deyip gülerek tekrar parmakladı. Öyle bir güldü ki ağzında Corona virüsünü taşıyan tükürükler etrafa saçıldı. Monitörüme de gelmişti. (Zaten onun ailesi birkaç ay önce Korona geçirmişlerdi.) Neyse sinirlendim. Kızdım ona. Birkaç saat sonra ablası geldi. (Benden 8 yaş büyüktü.) Bilgisayarda işi varmış. Kullanabilir miyim? Dedi. Neden olmasın dedim. Ama ablası da aynı, o da parmaklamaya başladı. Her şeyi ekrana dokunarak gösteriyordu. Ekrana dokunma deyince, "Neden? Dokunmatik mi?" diye sorarken dokunmatik mi diye kontrol etmek için ekranın üzerinde parmağını kaydırdı. "Hayır" dedim. "Ekrana dokunmanın zararlı olduğunu bir yerde duymuştum." dedi. Ama artık iş işten geçmişti. Monitörümde 8-9 adet parmak izi vardı. Yarın olmadan monitörümü gizlice kutusuna koyup sakladım. Çünkü biliyordum ki kuzenim gelip tekrar parmaklayacaktı. Yarın sabah sormuştu da "MSI monitörün nerede? Haftaya sınavlarım vardı. Çalışmak için kaldırdım dedim. "Hııı" dedi.
Neyse uzatmayayım. Monitörümü gözlük bezini hafif ıslatarak sildim. Ama ışığa tutunca izlerin kaldığını gördüm. İzler silme yönümdeydi. İz bırakmadan nasıl silerim? MSI MAG 241cv modelini kullanıyorum. Ekran tipi LED.
 
Her şey kuzenimin 3 gün önce misafir gelmesiyle başladı. Biraz zaman geçtikten sonra işte o an gelmişti "bilgisayarın açma tuşuna basma zamanı".
Hangi oyunlar var diye sordu. "Need for Speed, Battlefield 1 var, Half-Life, tricky towers var" dedim. Beğenmedi. "Valorant yok mu?"dedi. "yok" dedim. "o zaman indir." dedi. "hayır" dedim, zor ikna ettim. Seçimini Need for Speed'den yana kullandı. Her şey normaldi taa ki "bu haritayı mı seçeyim?" diyerek ekranı parmaklayana kadar. Aldırmadım. "olur" dedim. Daha sonra bu araba mı derken monitörü bir parmak darbesi daha aldı. "ekrana dokunma." dedim. "neden?" dedi. Kirleniyor, hem pixeller için zararlı dedim. "pixel ne?" dedi. Açıkladım, haa deyip gülerek tekrar parmakladı. Öyle bir güldü ki ağzında corona virüsünü taşıyan tükürükler etrafa saçıldı. Monitörüme de gelmişti. (zaten onun ailesi birkaç ay önce korona geçirmişlerdi.) Neyse sinirlendim. Kızdım ona. Birkaç saat sonra ablası geldi. (benden 8 yaş büyüktü.) Bilgisayarda işi varmış. Kullanabilir miyim? Dedi. Neden olmasın dedim. Ama ablası da aynı, o da parmaklamaya başladı. Her şeyi ekrana dokunarak gösteriyordu. Ekrana dokunma deyince, "neden? Dokunmatik mi?" diye sorarken dokunmatik mi diye kontrol etmek için ekranın üzerinde parmağını kaydırdı. "hayır" dedim. "ekrana dokunmanın zararlı olduğunu bir yerde duymuştum." dedi. Ama artık iş işten geçmişti. Monitörümde 8-9 adet parmak izi vardı. Yarın olmadan monitörümü gizlice kutusuna koyup sakladım. Çünkü biliyordum ki kuzenim gelip tekrar parmaklayacaktı. Yarın sabah sormuştu da "MSI monitörün nerede? Haftaya sınavlarım vardı. Çalışmak için kaldırdım dedim. "hııı" dedi.
Neyse uzatmayayım. Monitörümü gözlük bezini hafif ıslatarak sildim. Ama ışığa tutunca izlerin kaldığını gördüm. İzler silme yönümdeydi. İz bırakmadan nasıl silerim? MSI MAG 241cv modelini kullanıyorum. Ekran tipi LED.

Hocam ben direkt camsil-mikrofiber bez ikilisini kullanıyorum.
 
Temizleyici gibi şeyleri sıkmanızı tavsiye etmem. Çünkü evdeki televizyonun panelini bozdu. En iyisi gözlük beziyle sabırlı bir şekilde bastırmadan silmek.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı