Monitör "no sıgnal" sorunu

i-Nagini

Centipat
Herkese merhaba,

25.01.2020 tarihinde ekteki sistemi topladım. İlk günden beri yaşadığım bir problem var.
Bilgisayarı açtığım zaman kasa her şeyiyle normal olarak çalışmaya başlıyor (fanlar, ışıklar vs. ) Fakat ekranda önce "no signal" yazısı beliriyor ardından siyah ekrana dönüyor. Kasadan tüm kabloları çekip şu klasik statik elektrik boşaltma tarzı hareketi yapıyorum düğmeye bir süre basıyorum ve kabloları takıp bilgisayarı açtığım zaman 3 denemeden 2SInde monitör de açılıyor ve sıkıntısız kullanabiliyorum. Sistem daha yeni, driver konusunda bir eksik yok.

Sorun ne olabilir?
Statik elektrik ile ilgiliyse bunun çözümü nedir?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim günlerdir şu sorun canımı öyle çok sıkıyor ki.

İyi akşamlar, iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• unknown.png
    unknown.png
    37,9 KB · Görüntüleme: 39
Herkese merhaba,

25.01.2020 tarihinde ekteki sistemi topladım. İlk günden beri yaşadığım bir problem var.
Bilgisayarı açtığım zaman kasa her şeyiyle normal olarak çalışmaya başlıyor (fanlar, ışıklar vs. ) Fakat ekranda önce "no signal" yazısı beliriyor ardından siyah ekrana dönüyor. Kasadan tüm kabloları çekip şu klasik statik elektrik boşaltma tarzı hareketi yapıyorum düğmeye bir süre basıyorum ve kabloları takıp bilgisayarı açtığım zaman 3 denemeden 2SInde monitör de açılıyor ve sıkıntısız kullanabiliyorum. Sistem daha yeni, driver konusunda bir eksik yok.

Sorun ne olabilir?
Statik elektrik ile ilgiliyse bunun çözümü nedir?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim günlerdir şu sorun canımı öyle çok sıkıyor ki.

İyi akşamlar, iyi forumlar.
Ekran geldikten sonra bilgisayarda kapanma falan olmuyorsa, bence 'no signal' geldiği zamanlarda parçalardan birini tam yuvasına oturtamıyor olabilirsin özellikle RAM.

Anlattıklarına göre tahminen sorun ramlerde.
Şu yolu izleyebilirsin;
PSU'ya giden akımı tamamen kes
Bios pilini yuvasından çıkart ve 5 dakika bekle
5 Dakika sonra bios pilini yuvasına oturttur ve power kablosunu takarak bilgisayarı başlat
Bios sıfırlanacaktır, ister biosu baştan ayarla ister de varsayılan ayarlarda devam et

Peki ekrana görüntü gelmese bile kasa çalışmaya devam ediyor mu ve mouse-klavye ışıkları yanıyor mu?

Kasa çalışıyor, klavye mouse aynı şekilde. Her şeyi normal sadece ekranda "no signal" dedikten sonra sanki hiç kablo yokmuş gibi davranıyor.

Ekran geldikten sonra bilgisayarda kapanma falan olmuyorsa, bence 'no signal' geldiği zamanlarda parçalardan birini tam yuvasına oturtamıyor olabilirsin özellikle RAM.

Anlattıklarına göre tahminen sorun ramlerde.
Şu yolu izleyebilirsin;
PSU'ya giden akımı tamamen kes
Bios pilini yuvasından çıkart ve 5 dakika bekle
5 Dakika sonra bios pilini yuvasına oturttur ve power kablosunu takarak bilgisayarı başlat
Bios sıfırlanacaktır, ister biosu baştan ayarla ister de varsayılan ayarlarda devam et

Teşekkürler ilginiz için zaten yukarıda yazdığım gibi ram, bios pili çıkarmakla birlikte power düğmesine basılı tutma olayını yaptıktan sonra 3 denemeden 2sinde açılıyo orda sorun yok. Benim derdim, neden böyle bir sorun yaşıyorum ki? Sonuçta 0 bilgisayar ve bastığım an hiçbir sorun yaşamadan açılmasını beklemek de hakkım...

Kasa çalışıyor, klavye mouse aynı şekilde. Her şeyi normal sadece ekranda "no signal" dedikten sonra sanki hiç kablo yokmuş gibi davranıyor.

Teşekkürler ilginiz için zaten yukarıda yazdığım gibi ram, bios pili çıkarmakla birlikte power düğmesine basılı tutma olayını yaptıktan sonra 3 denemeden 2sinde açılıyo orda sorun yok. Benim derdim, neden böyle bir sorun yaşıyorum ki? Sonuçta 0 bilgisayar ve bastığım an hiçbir sorun yaşamadan açılmasını beklemek de hakkım...
Çok büyük ihtimalle ramlerden olduğunu düşünüyorum. Ramleri slotlarından çıkartın ram slotlarına güzelce hava tutun ramlerin iletken kısımlarını silgiyle silin. Ramlerin yerlerini vs değiştirmeye çalışın bakalım ne sonuç alacaksınız

S
Hmm, eger klavye mouse ışıkları da yanmıyor deseydin kesinlikle anakart diyebilirdim. Şuanda sorun hdmi veya monitorde de olabilir ekran karti portunda da olabilir tek ram olsaydı onu da düşünürdüm ancak dual ram olunca ihtimali biraz daha düşüyor. Deneme yanılma yoluna başvurman gerek sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı