Monitör "No-signal" yazıp kapanıyor

• Konuyu başlatan Simero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 4.522

Simero

Hectopat
Yer
Panamalar
Merhaba. Oyun oynarken 10 dakika falan sonra monitör kendini no-signal yazarak kapatıyor. Ekran kartının ısındığını düşünüp FurMark testi ve coretemp testi yaptım. Sonuçlar, işlemci minimum 37 derece maksimum 44 derece oluyor. Ekran kartı iste minimum 37 derece maksimum 46 derece oluyor. Termal macundan şüphelenmiyorum. Fakat kullandıgım monitör eski 2011 marka bir monitör. Sapphire Radeon RX 560'a sahibim acaba monitör ekran kartının frekansını kaldıramayıp kendini kapatıyor mu?

Sizce sorun neden kaynaklanıyor?

Sistem özelliklerim:

AMD Ryzen 3 1200 AF 3.1GHz.
Sapphire Radeon RX560 4 GB.
2x8Neo Forza 16 GB RAM.
400W güç kaynağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar açık mı peki? Kablo bağlantılarını oynatınca ekran geliyor mu?

Merhaba. Oyun oynarken 10 dakika falan sonra monitör kendini no-signal yazarak kapatıyor. Ekran kartının ısındığını düşünüp FurMark testi ve coretemp testi yaptım. Sonuçlar, işlemci minimum 37 derece maksimum 44 derece oluyor. Ekran kartı iste minimum 37 derece maksimum 46 derece oluyor. Termal macundan şüphelenmiyorum. Fakat kullandıgım monitör eski 2011 marka bir monitör. Sapphire Radeon RX 560'a sahibim acaba monitör ekran kartının frekansını kaldıramayıp kendini kapatıyor mu?

Sizce sorun neden kaynaklanıyor?

Sistem özelliklerim:

AMD Ryzen 3 1200 AF 3.1GHz.
Sapphire Radeon RX560 4 GB.
2x8Neo Forza 16 GB RAM.
400W güç kaynağı.

Hocam bu şekilde mi oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar açık mı peki? Kablo bağlantılarını oynatınca ekran geliyor mu?
bilgisayar açık, hayır gelmiyor.
Hocam bu şekilde mi oluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen öyle monitör gidiyor fanlar çok güçlü çalışıyor.
Kasa ile monitör arasında dönüştürücü kullanıyorum onun ısınmasından dolayı olabilir mi?

Bilgisayar açık, hayır gelmiyor.

Aynen öyle monitör gidiyor fanlar çok güçlü çalışıyor.
Kasa ile monitör arasında dönüştürücü kullanıyorum onun ısınmasından dolayı olabilir mi?

Hocam bunu yaşayanlar genellikle ekran kartından dolayı yaşıyor. Monitörü yine de başka bir bilgisayar ile test edebiliyorsanız edin. Eğer bir sorun çıkmıyor ise ekran kartınızdan ve bu sorun garantiye giriyor. Tabi yeni mi aldınız sistemi yoksa eskimi. Genellikle fabrikasyondan oluyormuş belki de sizde ekran kartı driverleri güncel değildir bilemiyorum. Monitörden dolayı olsa oyun oynamanın dışında da çalışmaz yine de monitörünüzü test edin çalışıyor ise herhangi bir oyunda ekran kartınızı servise gönderin.

Hocam bunu yaşayanlar genellikle ekran kartından dolayı yaşıyor. Monitörü yine de başka bir bilgisayar ile test edebiliyorsanız edin. Eğer bir sorun çıkmıyor ise ekran kartınızdan ve bu sorun garantiye giriyor. Tabi yeni mi aldınız sistemi yoksa eskimi. Genellikle fabrikasyondan oluyormuş belki de sizde ekran kartı driverleri güncel değildir bilemiyorum. Monitörden dolayı olsa oyun oynamanın dışında da çalışmaz yine de monitörünüzü test edin çalışıyor ise herhangi bir oyunda ekran kartınızı servise gönderin.
Sistemi yeni aldım, A2.5 Killer yeni bir monitör alıp deneyeceğim inşallah olur çünkü monitöre verdigim para çöpe gitsin istemiyorum olmassa artık garantinin yolunu tutuyoruz :p

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı