Monitör Önerisi ve Curved/Düz Kıyaslaması

Bütçe
Maksimum 3500 TL

Truva975

Centipat
Daha fazla  
Önceden bu şekilde bir konu daha açmıştım ama sonradan fikirlerim biraz değişti ve sizlere tekrar sormak istedim. Öncelikle, ben aktif olarak VG24VQR monitörünü kullanmaktayım ve yandan video izlemek, canlı yayında sohbeti okumak için bir yan monitör almak istiyorum. İkinci monitör bütçemi 5000 TL olarak düşünüyordum ama şu an o bütçe maksimum 3500 TL durumuna indi. Yine de çok şey istemiyorum. Sadece döndürülebilen ve sorunu, sıkıntısı olmayan güzel bir monitöre ihtiyacım var. Maksimum 3500 TL fiyatında önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca ikinci olarak da bir soru sormak istiyorum. Benim kullandığım monitör kavisli bir monitör. Bu monitörün yanına düz bir monitör alsam sizce hem görsel hem de kullanım bakımından bir sıkıntı yaşar mıyım? Sizler bu şekilde kullanıyorsanız veya bir bilginiz var ise yanıtlarsanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi Sosyaller dilerim.

Pivot özelliği arıyorsunuz ama iyi bir monitör alıp pivot özelliği kazandıracak bir "monitor ARM" alsanız(cidden doğru düzgün Türkçe ismi yok bu ürünün) çok daha iyi olacaktır. Ben o şekilde kullanıyorum. Hatta bendeki ikili, o şekilde alırsanız iki monitörünüzü de bağlamış olursunuz. Pivot özellikliden biraz daha pahalıya geliyor ama kazandırdığı özellik çok daha fazla.

@kwabs arkadaşın attığı ürün aktif kullandığım monitörüm, standı dışında hiçbir sorunu yok. Standındaki sıkıntısı da şu, en ufak harekette sallanmaya meyilli. Hatta şu an PS5 ile kullanıyorum, 2 sene önce aldığım fiyata yakınmış fiyatı, 1080p 1ms 144hz bir ekran arıyorsanız memnun kalırsınız. IPS ekran olduğu için görüntü de canlı ve güzel. Hatta zamanında TUF'u tercih etmeme sebebim paneli ve panelinde görülen kronik sorunlardı. Aynı zamanda VP249QGR'nin dahili hoparlörü de var, hiç işine yaramayacağı gibi çok işine de yarayabilecek bir özelliği. Ancak döndürme olayını sormuşsunuz, sağ sola döndürme seçeneği sizi ne kadar memnun eder bilemedim, beklentiniz stand'dan sağ ve sola mı döndürmek? Çünkü ekran düşük açılarda yalnızca aşağı ve yukarı hareket edebiliyor.

Hocam, dediğinizi mantıklı buldum ama şöyle bir bütçesel sıkıntı var ki, dediğiniz ürün sanırım 1000 TL - 2000 TL arasına satılan bir ürün. En iyi ihtimalle alsam dahi yazdığım bütçeden bana 2500 TL kalıyor. Yine de sizin 3000 TL civarında "harikadır" diye önereceğiniz bir monitör varsa pivot özelliği olmasa da bütçeyi 5000 TL'ye çekip dediğiniz ürünün ikilisinden de satın alabilirim. Hem, yine dediğiniz gibi, pivottan çok daha fazla işe yarıyor bu kollar. En basiti klavyeye masada yayla gibi bir alan kalmış oluyor. Kesinlikle yazdığınızı değerlendireceğim, teşekkür ederim. Bahsettiğiniz monitör kolunun da önerdiğiniz bir modeli varsa yazarsanız sevinirim.

Hocam, öneriniz için çok teşekkür ederim lakin benim için monitör standı epey önemli. Evde meraklı bir kedim var ve bir sabah kedim yüzünden monitörü eğer tam olarak dediğiniz gibi bir standı varsa yerde görebilirim. Onun dışında dahili hoparlör benim şu an kullandığım monitörde de var. Bence iyi bir özellik ama ikinci ekranımda olmasına hiç gerek yok doğal olarak. Son olarak da sağa sola döndürme olayına değineyim. Benim ihtiyacım olan, yazılımcılar veya yayıncılar gibi monitörü dik hale de getirebilmek. Ana monitörümde bu özellik var ama sırf bunun için ana ve pahalı monitörümü yana koyamam. Bu nedenle ya pivot özellikli bir monitör ya da bir monitör kolu alacağım. Yazınız için yine de çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Kaç inç olması gerekiyor hocam, anladığım kadarıyla 2. monitör olacak bu şey. Eğer ikinci monitör olacaksa 100Hz yeterli olacaktır.

Ayrıca şöyle izah edeyim 100Hz 23.8 inç monitörler yaklaşık 2800 liradan başlıyor(Acer, LG, ViewSonic gibi markalar bu merdiven altı olanlar değil) bu kollar için ben MX400 kullanıyorum 2 yıla yakındır. Zamanında Amazon fiyat hatası yapmış ama herkese de yollamış yurt dışından bende fazladan alanlardan almıştım(750 liraya) şu anda açılmamışları ikinci el sitelerinde 2-3K arası ama alternatif olanları varsa onlar da tercih edilebilir bence.
Bahsettiklerimden örnek.

Bu da benim minik canavar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…