Monitör olarak televizyon kullanmak PC'ye zarar verir mi?

Uzun yazıdaki Technopat forum kullanıcısının dediği yorum aklıma takıldı okuyup dönüş yaparsanız sevinirim.

Uzun yazıdaki Technopat forum kullanıcısının dediği yorum aklıma takıldı okuyup dönüş yaparsanız sevinirim.

Yok hocam hiçbir sorun olmaz yeni olan PSU'lar zaten elektrik dalgalanmaları önlüyor ki tüplü televizyon olmicağı için bir şey olmaz kullanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafanız rahat olsun, kullanın gitsin 😀

Yok hocam hiçbir sorun olmaz yeni olan PSU'lar zaten elektrik dalgalanmaları önlüyor ki tüplü televizyon olmicağı için bir şey olmaz kullanın.

Teşekkürler 🙏😇 içim rahatlaması amacı ile sordum.

Kafanız rahat olsun, kullanın gitsin 😀

Yok hocam hiçbir sorun olmaz yeni olan PSU'lar zaten elektrik dalgalanmaları önlüyor ki tüplü televizyon olmicağı için bir şey olmaz kullan.

Televizyon LED mi LCD mi? Eğer ikisi de değil ve plazma ise kullanmayın. Plazmalar bundan 10-15 yıl önce uzay teknolojisi olarak tanıtılan bir cinsti fakat zararları apaçık ortada, diğerlerinden birkaç kat fazla radyasyon ve ısı yayıyor (az çok fizik biliyorsan Plazma'nın nasıl bir hal olduğunu dabilirsin, yakın kullanımında zararını 5E katlar bence).

İlk defa duyuyorum bu olayı. "televizyonlar herhangi bir şekilde topraklamaya maruz kalmıyorsa ya da evde topraklama hattı yoksa, ekrana elinizi sürttüğünüzde vibrasyon etkisi yaratacak şekilde bir titreme hissedersiniz elinizde." bu dediğiniz şey 10 yıl önce oluyordu bizde, şu an yok ne yani güvenli mi bilgisayar ile kullansam?

@Yener K. hocam sizin bu konu hakkında düşünceleriniz var mıdır?

Arkadaşlar bir de kasamın geldiğinde monitör ile deneyimledim ve diger gün değişime yolladim ölü piksel çıktigi için. Sonrasında 1 hafta televizyon ile kullandım ve PSU'da cızırtı sesi geldiğini fark ettim, yeni monitörüm geldiğinde de cızırtı devam ediyordu şu an kasa servise PSU değişimde. Acaba televizyon ile kullandığım için mı oldu biraz da bu kafamı yordu. Monitörde de vardı bu ses.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı olmaz. PSU sesi ise büyük ihtimalle Coil Whine. Bu da zararlı değildir, sadece ses yapar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı