Monitör overclock zararlı mı?

e.bukucu

Hectopat
Yer
Gaziantep
Monitör
Samsung LS22F350FHRXUF
Merhaba, Samsung LS22F350FHRXUF model bir monitörüm var, HDMI ile görüntü alıyorum. Monitör normalde 60 Hz ancak akıcılık olarak pek beğenmiyorum. AMD Radeon Software üzerinden özel çözünürlük oluşturdum ve 75 Hz olarak ayarladım. Görüntüde herhangi bir sıkıntı meydana gelmedi ve akıcılık fazlasıyla arttı. Bu işlem sorun çıkarır mı? Ne gibi şeylere dikkat edilmeli? Şimdiden teşekkürler.

Ben 1.5 senedir 60Hz monitörümü 75Hz'de kullanıyorum herhangi bir sorun görmedim sanmıyorum sorun çıkarcağını.

İşlemi yaptığınızda sorun çıkartmamışsa öyle kullanmaya devam edin. Zararı olacağını zannetmiyorum. Şimdi bende deneyeceğim.

Hocam nasıl yaptınız bende yapmak istiyorum

CRU araştırabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videodaki adımları uygulayarak yapabilirsiniz.
AMD için de çok benzer.

Monitör OC zararlı mı konusunda üreticiler bu kapasitede üretiyor fakat kullanılmasını tavsiye etmiyor. Tavsiye etseler kesinlikle fazladan fiyat koymak için 75 Hz diye satarlardı. Fakat bence bir problem olmaz. Monitörünüz de kaliteli gibi duruyor. Sorun olacağını sanmıyorum zararlı olduğunu da düşünmüyorum.

Hocam monitörüm bu Dell 22 Monitör | SE2216H | Dell Türkiye

Yapayım mı sizce olur mu yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…