Monitör parlaklığı otomatik olarak değişiyor

mag339

Kilopat
Yer
Çorum
Daha fazla  
Bilgisayarımı kullanmaya başladığımdan beri monitörümün parlaklığı otomatik olarak değişiyor. Örneğin oyunda karanlık bir ortama girdiğimde parlaklık kısılıyor; aydınlık ortama geçtiğimde parlaklık yeniden artıyor. Uzun zamandır konu açmaya vakit bulamıyordum sonunda çileden çıktım. Sistemim imzada yazıldığı gibi. Ben bu sorunun monitörümden kaynaklandığını düşünüyorum. Monitörümün modeli LG M227WDP. Çünkü internetten araştırma yaptığımda bu problemi yaşayanların çoğu LG monitöre sahip. Yabancı forumlarda güç tasarrufu modundan bahsediliyor ama monitörümün bütün ayarlarını kurcalamama rağmen böyle bir ayara rastlamadım. Windows 10 PRO 64 Bit kullanmaktayım. Ekran kartı ve BİOS dahil tüm sürücülerim güncel. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fabrika ayarlarına döndür, güç tasarruf modu açık kalmış.
Monitörü sıfırladım bakalım herhangi bir gelişmeyi buraya yazarım. Ancak benim kafamı kurcalayan bütün ayarları kurcalamama rağmen güç tasarrufu ayarını bulamamış olmam.

Daha önce zaten görüntü ayarlarını sıfırlamıştım ama tekrar sıfırladım sonuç değişmedi. Sistem ayarları kısmı altından fabrika ayarlarına döndürdüm ama aynı sorun yine çıktı. 2. kez de denedim yine sonuç değişmedi. Ne yapmalıyım ?

Aynı sorundan bende muzdaripim Samsung ekranımda yeni Windows 10 güncellemelerinden sonra böyle bir sıkıntı ile karşılaştım. Çözümü nedir?

Aynı sorundan bende muzdaripim Samsung ekranımda yeni Windows 10 güncellemelerinden sonra böyle bir sıkıntı ile karşılaştım. Çözümü nedir?
Ben halen çözüm bulamadım bu yüzden günlük olarak konuyu takip ediyorum ve öne çıkarıyorum. Umarım bir çözüm yoluna ulaşırız. Ayrıca belki belirtmemde fayda olur benim monitörüm "TV Monitor" olarak geçiyor. Yani aslında bir yandan da televizyon görevi görmekte içinde uydu alıcısı var. Sizinki de öyleyse bu televizyonlara konulan bir özellik olabilir. Belki de sorun cihazlarda değildir yazılımsaldır ama ben bütün güç ayarlarını kurcalamama rağmen ve bütün Nvidia ayarlarını kontrol etmeme rağmen bir sonuca ulaşamadım. Umarım bir şeyi gözden kaçırıyoruzdur ve umarım sorunumuza çözüm buluruz. İyi forumlar :).

Windows güç seçeneklerinin ayrıntılı ayarlarında ekran parlaklığının otomatik olarak ayarlanması mümkün olabiliyor. Bu ayarı kontrol etmenizi öneririm.

Gelişmiş güç seçenekleri kısmında ekran sekmesi altında uyarlamalı parlaklık ayarı var sanırım ondan bahsediyorsunuz. Onu çok daha önce de kontrol etmiştim kapalı. Yine de teşekkürler. Eğer farklı bir ayar aklınıza gelirse lütfen söyleyin çünkü bu parlaklık sorunu oyunlarda insanı çileden çıkarıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşımla konuşurken konusu açıldı o da aynı problemi yaşıyormuş onun ekran kartı ise Nvidia GeForce GT 1030. Monitörü LG marka olmadığı için bu problemimizin Nvidia kaynaklı olacağını düşündüm. Nvidia denetim masasında 3D ayarlarının yönetilmesi kısmında güç yönetimi modunu "maksimum performansı tercih et" olarak ayarlayınca düzeldi galiba şu anlık bir sorun yok. Problemimi bu şekilde çözdüm aynı sorunu yaşayan varsa bu yöntemi deneyebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı