Monitör performansı etkiler mi?

narmy

Centipat
Merhaba arkadaşlar, sistemi alalı 1 yıl oldu. Sistem: RX6600 Ryzen 5 5500. Birkaç aydır eski 60 Hz bir monitör kullanıyorum ve aldığım FPS normal ama oyunlarda takılmalar oluyor. Valorant'ta 300+ FPS alıyorum ama Valorant'ta bile takılmalar oluyor, sizce monitörle alakası var mı?

Merhaba arkadaşlar, sistemi alalı 1 yıl oldu. Sistem: RX6600 Ryzen 5 5500. birkaç aydır eski 60 Hz bir monitör kullanıyorum ve aldığım FPS normal ama oyunlarda takılmalar oluyor. Valorant'ta 300+ FPS alıyorum ama Valorant'ta bile takılmalar oluyor, sizce monitörle alakası var mı?

Evet var.

Merhaba arkadaşlar, sistemi alalı 1 yıl oldu. Sistem: RX6600 Ryzen 5 5500. Birkaç aydır eski 60 Hz bir monitör kullanıyorum ve aldığım FPS normal ama oyunlarda takılmalar oluyor. Valorant'ta 300+ FPS alıyorum ama Valorant'ta bile takılmalar oluyor, sizce monitörle alakası var mı?
Monitör daha akıcı gözükür ben 60 Hz'den 165 Hz geçince akıcı oluyor geri 60 Hz dönünce kasma hissi geliyor ancak sen drop felan yiyorsan monitör ile çözüleceğini sanmam.

rkadaşlar, sistemi alalı 1 yıl oldu. Sistem: RX6600 Ryzen 5 5500. Birkaç aydır eski 60 Hz bir monitör kullanıyorum ve aldığım FPS normal ama oyunlarda takılmalar oluyor. Valorant'ta 300+ FPS alıyorum ama Valorant'ta bile takılmalar oluyor, sizce monitörle alakası var mı?
Bahsettiğiniz durum monitörle alakalı değil. Anlık takılmalar oluyor galiba. Yeni mi driver kurdun.

720p monitör olunca ekran kartına giren yük düşüyor ve işlemciye yük veriyor bu yüzden belli başlı darboğazlar olabilir ama bunun seni etkileyeceğini sanmıyorum. Senin sorunun başka gibi zaten 300+ FPS aldığını söylemişsin anladığım kadarıyla FPS düşmeden drop yiyorsun.

Çözümü ne sizce hocam çözmek için yapmadığım şey kalmadı takılmalar oluyor.

Bahsettiğiniz durum monitörle alakalı değil. Anlık takılmalar (micro stuttering)
Nasıl düzelir hocam

Bahsettiğiniz durum monitörle alakalı değil. Anlık takılmalar oluyor galiba. Yeni mi driver kurdun.

Evet hocam anlık takılmalar oluyor ama bazen takılınca birkaç saniye sürüyor bazen ama driverı yeni kurmadım DDU ile sıfırladım bugün yine kurdum düzelmedi.

Sizin durumunuz shader cache kaynaklı stutter olabilir. Eğer yeni driver kurduysan oluyor.

Yukarıda dediğim gibi hocam.

Emin misiniz hocam diğer arkadaşlar yok diyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı