Monitör renkleri karıncalanıyor

Kartos3

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba, monitörümde son 2 haftadır sorun var. Donanım sorunu da olabilir bir fikrim yok. VGA monitör ve yanında VGA to HDMI dönüştürücü kullanıyorum. Ekran kartım RX 570. çözümü nedir? Şu şekilde renklerde sorun oluyor:

Dosya Ekleri

• IMG_20201226_155814.jpg
    184,6 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20201226_155824.jpg
    145 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20201226_155834.jpg
    184,5 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör kaç yıllık?
Benim 9 yıllık vga monitörüm böyle oluyor. Seninkide eskiyse normal birşey
Parazitlenme filanda olabilir.

Monitör kaç yıllık?
Benim 9 yıllık VGA monitörüm böyle oluyor. Seninkide eskiyse normal bir şey.
Parazitlenme falanda olabilir.

Yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum. Bu sorun 2 hafta önce başladı. Kablo veya dönüştürücü ile ilgili bir problem olabilir mi?

Bence Kablo ile dônüştürücüde bir sıkıntı yok ama isterseniz bir deneyin yeni bir dönüştürücü alıp. Benim 2 tane monitörüm vardı eskidikçe hepsinde karıncalanmalar oldu ve görüntü dalgalanmaya başladı . İsterseniz dönüştürücü ile kabloyu değiştirin yada prizden gereksiz olan aletlerin fişini çekin.
Ve eğer overclock yaptıysanızda olabilir.

Son düzenleme:

Overclock'dan bahsettiğiniz HZ değerini veya çözünürlüğü arttırmak mı? Eğer öyle ise zamanında denemiştim . Ama sadece 60 Hz'den 65'e çıkartmıştım. Sonra görüntü bozulunca eski haline almıştım ama o kadar bozuluyor mu ya.

Yok yok ekran kartından bahsediyorum . Sizin yaptığınızdan birşey olmaz zaten eski haline getirmişsiniz bence monitörünüzün ömrü doluyor benimki gibi benimkinden sesler bile çıkıyor .

Yok yok ekran kartından bahsediyorum . Sizin yaptığınızdan bir şey olmaz zaten eski haline getirmişsiniz bence monitörünüzün ömrü doluyor benimki gibi benimkinden sesler bile çıkıyor.

Haha, benimkinden de arada garip sesler çıkıyor. Özellikle oyuna girince tam ne olduğunu kestiremediğim garip sesler çıkıyor. Ekran kartına ise hiç overclock yapmadım. Değiştirme tarihi yakındır o zaman.

Benim içinde aynen öyle malesef İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…