Monitör sıcaklığı zarar verir mi?

Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Yazılım
İyi forumlar,
ASUS PG278Q marka monitörüm panelin alt kısmı inanılmaz derecede sıcak oluyor. Tam olarak kaç derece olduğunu bilmiyorum, bir bardak çayın bir kaç dakika soğuk halini tuttuğunuzda aynı sıcaklığı veriyor diyebilirim.
Bu sıcaklık değerleri monitör için bir problem oluşturur mu?
Uzun zamandır böyle ama zarar verip veremeyeceği konusu yeni kafama takılmaya başladı.

Kırmızı kare içine aldığım alt taraf.
mont alt.jpeg

İyi forumlar,
ASUS PG278Q marka monitörüm panelin alt kısmı inanılmaz derecede sıcak oluyor. Tam olarak kaç derece olduğunu bilmiyorum, bir bardak çayın bir kaç dakika soğuk halini tuttuğunuzda aynı sıcaklığı veriyor diyebilirim.
Bu sıcaklık değerleri monitör için bir problem oluşturur mu?
Uzun zamandır böyle ama zarar verip veremeyeceği konusu yeni kafama takılmaya başladı.

Kırmızı kare içine aldığım alt taraf.
Eki Görüntüle 413385
Yıllardır kullanıyorum şuan kulladığım monitörü ve yıllardır hep orası sıcak yani demem o ki pek bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.

Her monitör çalışırken diğer elektronik donanımlar gibi ısınıyor. Zarar verecek seviyede olsa firma ona göre önlem alırdı. Demek ki ulaştığı sıcaklık sorun teşkil etmiyor. Mesela ekran kartları da 75 derecelere kadar çıkıyor, elimizi koysak yine sıcak ama işte sorun olmuyor bu derece :) Uygun dayanımda üretiliyorlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı