Monitör "sinyal yok" hatası veriyor

Küçük Emrah

Kilopat
Dün akşam hiçbir sıkıntı yokken sabah monitörde görüntü alamadım. Monitör açılmıyordu. Önce kasayı güç düşmesinden kapattım sonra monitörün güç kablosunu yerine tam oturttum. Bu sefer monitör açıldı ama sinyal yok hatası alıyordum. Kasa da açılıyor monitör de ama monitörde sinyal yok yazısı çıkıyor. İşlemci ve kasanın fanları dönerken ekran kartı fanları dönmüyor. Acaba sorun ekran kartında, kabloda mı yoksa başka bir yerde mi nasıl çözebilirim sorunu? Ekran kartı fanları hep çalışıyor muydu yoksa sadece oyun açınca mı çalışıyordu bunun farkında değilim hiç.

Ekran kartı güç kabloları ekran kartı pimlerine tam olarak oturmuş mu? Bir de cpu'nun yerine takıp deneyin monitörü.

Bazı ekran kartlarının fanları belli bir sıcaklığa gelinceye kadar dönmüyor. Görüntü kablosu (DP/HDMI) ekran kartındaki porta mı takılı?

Ekran kartı fanları gerektiğinde açılır. Sürekli çalışmasını bekleyemeyiz.
Görüntü gelmiyor ise ilk olarak RAM'leri baz alabiliriz. RAM kontrolü yapın. Tüm RAM'leri söküp tek tek çalıştırmayı deneyin. RAM'lerin altındaki Gold yerleri silgi ile temizleyip tekrar deneyin.

Sorun düzelmez ise kablo veya soketlerde sorun olabilir diye düşünüyorum

Wga kablo tipimi ?
Hayır hdmi

Ekran kartı güç kabloları ekran kartı pimlerine tam olarak oturmuş mu? Bir de cpu'nun yerine takıp deneyin monitörü.
Nasıl yani hocam? Dahili ekran kartı yok.

Şimdi deneyeceğim hocam. Sonucu haber veririm. Bilgisayarı kasadan kapatmak zarar verir mi acaba?

Kablo VGA türünde mi?
Hayır Hdmi

Hayır hdmi

Nasıl yani hocam? Dahili ekran kartı yok.

Şimdi deneyeceğim hocam. Sonucu haber veririm. Bilgisayarı kasadan kapatmak zarar verir mi acaba?

Hayır Hdmi
Kasadan düğmeye 7-8 saniye basılı tutarak kapatabilirsiniz. Bir de ek olarak fişi çekip güç düğmesine tekrar basın. İçinde statik elektrik birikmiş ise bunun da belki etkisi olabilir.

Kasadan düğmeye 7-8 saniye basılı tutarak kapatabilirsiniz. Bir de ek olarak fişi çekip güç düğmesine tekrar basın. İçinde statik elektrik birikmiş ise bunun da belki etkisi olabilir.
Bunu denedim ama maalesef işe yaramadı. Kasadan kapattığım için bozulduğunu düşünüyordum ama bundan dolayı olmadıysa rahatlarım. Birazdan ramleri çıkarıp denerim.

Maalesef ramleri teker teker denemek ve silmek işe yaramadı.

Tekrar denedim ramleri iyice yerine oturttum oldu çok sağolun. Ramlerde sıkıntı yoktur değil mi?

Son düzenleme:

Bi Memtest86 ile RAM testi yapmakta fayda var. Ek olarak HWMonitor ile işlemci sıcaklığına bakın. Termal macun bakımı geldiyse ve işlemci ısısı çok yüksek ise bu da RAM'lerin çalışmasını engelleyebiliyor.

Gerekli testleri yapıp sonuçları paylaşırsanız değerleri kontrol ederiz beraber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…