Monitör siyah rengini düzgün vermiyor

unal01

Femtopat
Oyunlarda gece olunca önümü göremez hale geliyorum. Acaba monitör siyah rengini düzgün veremiyor olabilir mi? Sanki gamayı düşürmüşler de geceleri önümü göremiyorum. Ama bunun gamma ile uzaktan yakından alakası yok. Monitörümde önceden harici bir ekran kartı kullanıyordum ve bir sorun yoktu. Fakat şimdi dahili ekran kartı kullanıyorum ve dahili ekran kartı kullanmaya başladığımdan beri bu sorun var. Sistemim APU sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda gece olunca önümü göremez hale geliyorum. Acaba monitör siyah rengini düzgün veremiyor olabilir mi? Sanki gamayı düşürmüşler de geceleri önümü göremiyorum. Ama bunun gamma ile uzaktan yakından alakası yok. Monitörümde önceden harici bir ekran kartı kullanıyordum ve bir sorun yoktu. Fakat şimdi dahili ekran kartı kullanıyorum ve dahili ekran kartı kullanmaya başladığımdan beri bu sorun var. Sistemim APU sistem.
Hiçbir monitör zaten siyah rengi tam veremez. Hepsi arkadan aydınlatma kullandığı için siyahlarda parlar ve gri gibi görünür. Siyahları tam olarak sadece OLED panel verir fakat OLED panel kullanan monitör yok denecek kadar az, daha çok telefonlarda var.

-Intel Graphics Paneline girerek renk ayarlarından ayarlayabilirsin, en azından renkler eskisinden daha iyi olacaktır.

-Ve bazen monitörlerin yenileme hızını düşürünce renkler sapıtıyor. Monitör 60 Hz'den fazla yenileme hızına sahipse 60 yerine en fazla ne kadarsa ona ayarlayın işe yarar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı