Monitör tavsiyesi (PC ve PS5 için)

tahajpg

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Valorant oynamak ve PS5 (FIFA ve bazı hikayeli oyunlar) için bir monitör almayı düşünüyorum. Bütçemi göz önünde bulundurunca özellikleri 165Hz, 1ms, 1920x1080 olarak filtreledim sizce hangi link daha iyi ya da benzer öneriniz var mı?
(Benim kafama son linkteki monitör yattı IPS olması avantajlı gibi geldi PS5 için)

Konsol için IPS harici panel tercih etmemelisin görüş açısından dolayı.
Yükseklik ayarına ihtiyacın varsa G24F2 yoksa buna bakabilirsin:

Bir de PS5 de DP yok sanırım HDMI ile MSI DA 144 Gigabyte da 180Hz'e kadar alabilirsin.

PS da oynayacaksa küçük ekran tatmin etmez bence.
aslında monitörü sırf valorant için alacaktım. sonra bide ps5 almaya karar verdim genel olarak televizyonda oynarım ancak tv dolu olduğunda elimin altında ps5le iyi giden bi monitör olsun istiyorum 27 bi tık fazla geldi bana hem de fiyat arttığı için tercih etmedim

Konsol için IPS harici panel tercih etmemelisin görüş açısından dolayı.
Yükseklik ayarına ihtiyacın varsa G24F2 yoksa buna bakabilirsin:

Bir de PS5 de DP yok sanırım HDMI ile MSI DA 144 Gigabyte da 180Hz'e kadar alabilirsin.
buda baya iyiymiş ama neden 170hz monitörden 144 alacağımı anlamadım.

Aslında monitörü sırf Valorant için alacaktım. Sonra bir de PS5 almaya karar verdim genel olarak televizyonda oynarım ancak TV dolu olduğunda elimin altında PS5'le iyi giden bir monitör olsun istiyorum 27 bir tık fazla geldi bana hem de fiyat arttığı için tercih etmedim.

Bu da bayağı iyiymiş ama neden 170Hz monitörden 144 alacağımı anlamadım.

HDMI sürümü ile alakalı. HDMI 1.4 ile en fazla 144Hz alabilirsin ama HDMI 2.0 ile 240Hz'e kadar görüntü alabilirsin.
MSI olanda HDMI 1.4 varken Gigabyte da HDMI 2.0 bulunuyor. DP ile PC'den 170Hz alırsın yine ama PS'den alamazsın.

Şunu diyeyim MSI daha ucuz olmasına rağmen Gigabyte'dan daha iyi bir model eksileri ise HDMI sürümü ve yükseklik ayarı olmaması.

HDMI sürümü ile alakalı. HDMI 1.4 ile en fazla 144Hz alabilirsin ama HDMI 2.0 ile 240Hz'e kadar görüntü alabilirsin.
MSI olanda HDMI 1.4 varken Gigabyte da HDMI 2.0 bulunuyor. DP ile PC'den 170Hz alırsın yine ama PS'den alamazsın.

Şunu diyeyim MSI daha ucuz olmasına rağmen Gigabyte'dan daha iyi bir model eksileri ise HDMI sürümü ve yükseklik ayarı olmaması.

MSI çok indirime girmiş ben hemen alamayacağım maalesef 3 hafta sonra alabilirim muhtemelen bu fiyata bulamam şu an epey iyi durumda. Zaten PS5 120FPS'i geçmediğinden HDMI çıkışının çok sorun olacağını düşünmüyorum.

Konuyu tekrar açıyorum ama bi şey sormak istiyorum müsaitsen,
ben 23-24 inch olduğu için 1080pnin yeterli olduğunu düşünüyorum ayrıca evde 4k televizyon olduğu için ekstra çok para harcamak istemiyorum. Sence 2k'ya çıkmalı mıyım? Ekran küçük olduğu için çok fark hissetmem gibi geliyor ama pek bir bilgim yok senin bir tecrüben var mı bu konuda?

Son düzenleme:
MSI çok indirime girmiş ben hemen alamayacağım maalesef 3 hafta sonra alabilirim muhtemelen bu fiyata bulamam şu an epey iyi durumda. Zaten PS5 120FPS'i geçmediğinden HDMI çıkışının çok sorun olacağını düşünmüyorum.

Konuyu tekrar açıyorum ama bi şey sormak istiyorum müsaitsen,
ben 23-24 inch olduğu için 1080pnin yeterli olduğunu düşünüyorum ayrıca evde 4k televizyon olduğu için ekstra çok para harcamak istemiyorum. Sence 2k'ya çıkmalı mıyım? Ekran küçük olduğu için çok fark hissetmem gibi geliyor ama pek bir bilgim yok senin bir tecrüben var mı bu konuda?
1080p yeterlidir ama boyuttan dolayı verdiği görüntü kalitesi aynı olmuyor. Ne kadar çok piksel o kadar kalite.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı