Monitör yerine VR Gözlük kullanmak

svstrgmr

Kilopat
Daha fazla  
Saatlerce masa başında PC game oynamak yoruyor.
NVIDIA 3D vision monitör ve gözlükle uzun yıllar pek çok oyunu 3D oynadım fakat NVIDIA son güncellemeyle 3D desteğini kaldırdı.
3D oyun oynamak gerçekten çok zevkliydi.
4K 55 inç televizyonumu lag sorunu yüzünden kullanamıyorum.
Şimdi VR bir gözlük alsam da 3D oynayabileceğim oyun çok az.
Ama benim asıl amacım yatakta uzanarak oyun oynayabilmek.
Yani 3D VR gözlüğü giyilebilir monitör olarak 2D olarak kullanmak istiyorum.
Sanal gerçeklik gözlüğünü 2D olarak mümkünse 3D olarak kullanacağım yani.
Ekran kartım RTX2080.
Bunun için ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten şu sıralar duyduğum en değişik düşünce .Bir zamandan sonra sende sıkılıp Monitör satın alıcaksın buna emin olabilirsin .Ama illede alıcam dersen Pahalı örnek:Oculus rift
ucuz örnek:HTC vive(Önerdiğim)

Gerçekten ilginç bir düşünce.
VR gözlüğündeki ekranı monitör olarak kullanabilir misiniz? Sanırım mümkün değil. Çünkü VR'a sadece görüntü gitmiyor, sensör bilgisi alışverişi de oluyor. Oyun da bunu algılayıp ona göre 360 şeklinde açılıyor.
Anlatamamış olabilir

Oculus rift pahalı htc araştırayım.
Yalnız ben hareketi klavye ve mouse ile yapacağımdan hareket sensörlü olması gerekmiyor.
Yani her iki göz için ayrı iki ekran olması yeterli.

Hocam biraz ilginç bir örnek vereceğim. Bilgisayar ekranını telefona VR şeklinde yayın yapan bir uygulama var adını hatırlamıyorum, internette biraz araştırma yapsak çıkar.
Telefona da bilgisayara da kendi programı var onları kuruyorsunuz, size 2 cihazı birbirine eşitleyecek bilgiler veriyor, eşitledikten sonra telefonunuzu ₺20'ye satılan plastik VR gözlüğe yerleştiriyorsunuz ve sanki gözlükteymiş gibi oynuyorsunuz.

Programın performansı konusunda hiçbir fikrim yok çok uzun zaman önce bir videoda görmüştüm, internetin hızının yüksek olması falan gerekli mi bilemem ama telefonunuzun ekran kalitesi güzelse denemeye değer bence.

Yalnız ben hareketi klavye ve mouse ile yapacağımdan hareket sensörlü olması gerekmiyor.
Yani her iki göz için ayrı iki ekran olması yeterli.

Bunun için 4k bir telefon ekranı gerekebilir
ama araştıracağım

VR nasıl monitör olarak kullanılacak anlamadım. Bu arada arkadaşın dediği telefon, PC birleşimini denedim güzel sonuç vermiyor. Gecikme oluyor. Ama direk VR alınacaksa Oculustun kablosuzu çıkmış sanırım onu almak mantıklı olur. Çünkü öncekilerin baya bir kablosu ıvırı zıvırı var kullanışsız oluyor.
Benim yatarak oynamak için diğer önerim PS ve XBox almak olabilir. Ayrıca bir önerim daha yatak eğer duvara yakınsa uzun kolu olan duvar askı aparatları var her yöne hareket edebilen uzayıp içine giren sağa sola aşağı yukarı dönebilen. Monitörü o duvar askı aparatına takıp yatıp yukarı bakarken monitöre bakacak şekilde konumlandırabilirsiniz.

Arkadaşlar ben vr film izliyorum daha önce gözlügü taktığımda filmi kafa hareketleriyle ileri geri yaptırıyordum ama şimdi olmuyor nasıl deyiştirebilirim

Merhabalar konuyu hortlatmış olacağım ancak şu sıralar bende böyle bir şey yapmak istiyorum. Yorumlarda da bir sadece gelinmemiş, acaba bu süre zarfında deneyen eden oldu mu bu durumu?

4 k 50" TV'de oynuyorum ama daha çok kendimi dış dünyadan kopararak bu oyunları oynama istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…