Sorum şu: 165Hz kullanmak için ve AMD FreeSync özelliğini aktif edebilmek için ne yapabilirim? HDMI to DP işe yarar mı? Eğer yararsa hangi özellikte bir kablo almalıyım? Şimdiden sağ olun.
Herhangi bir işe yaramıyor FreeSync. 165'ten fazla FPS alıyorsan V-Sync açman lazım çalışması için. V-Sync açtıktan sonra FreeSync ne işe yarıyor? Çalışsa bile monitördeki karanlık alanlar titriyor. Açma daha iyi.
Monitörün kutusundan çıkan hem hdmi hem de DP kablom var halihazırda. Benim sorum dönştürücüye gerek var mıydı aslında. Sanırım dediğin gibi DP kablomu monitörüme bağladıktan sonra kasada ki HDmi girişine bağlasam yetecek ve 165Hz alabileceğim?
Bu dediğini bilmiyordum yukarıda ki linkten baktığım kadarıyla evet Hdmi ve DP girişleri ayrıca varmış. Fakat kullanma işini nasıl yapacağım? Bunu bilmiyorum
Yapman gereken hiçbir şey yok monitörden çıkan DP kablosunu ekran kartına takıyorsun. Ayarlardan monitör frekansını 165 Hz seçiyorsun oyunlarda Sync açıyorsun keyfine bakıyorsun. Bende Free Sync bir monitör var. Ama gync de desteklediği için NVIDIA otomatik olarak Sync teknolojisini aktifleştirdi. Eğer taktığın zaman performanslı kullanamazsan o zaman müdahalelerde bulunursun.