Monitörde çerçevede siyahlık

Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
3.435
Çözümler
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar monitör kavisli. Resimde gördüğünüz gibi sağ üstte çerçevedeki siyahlık bir yerde daha kalın, biraz üste doğru. Bu yandan bakınca belli oluyor. Pixel sorunu var mı diye dibine kadar girdim pixellerde sorun yok. 1 aydır kullanıyorum yeni fark ettim. Sizce üretimle alakalı bir şey midir? Kafaya takmama gerek var mı?
 
O siyah kısım sıcak mı?
 

Ekranın dışı içe doğru mu giriyor hocam yoksa o kısım siyah mı?
 
Çerçeveden veya başka bir sebepten baskı olunca o kısmın rengi farklı gözükür. Genellikle koyu gözüküyor. Panele baskı olunca renk soluklaşıyor yani. Kavisli ekran hiç kullanmadım, ama sanırım panel bunun da etkisiyle eziliyor.
 
O zaman ekranınızda bir sorun yok ama @aerosimit hocamın söylediği mantıklı geldi belki üretim hatası olarak ekranın dış kısmı üste gelmiştir diye düşündüm ben.
Oradaki pixeller siyah olsa ölü pixel derdim. Sanki oraya gölge gibi bir şey vuruyor. Ben de tam anlamadım. Keşke fark etmeseydim çok kafaya taktım. Dibine kadar girdim pixeller sağlam.
 
O zaman ekranınızda bir sorun yok ama @aerosimit hocamın söylediği mantıklı geldi belki üretim hatası olarak ekranın dış kısmı üste gelmiştir diye düşündüm ben.
Aynı sorun benim eski laptop ekranında da vardı. Canıma tak etti bir gün panelini söktüm, ekrandan ayrılınca düzgün görüntü verdi. Menteşenin biri sert olduğundan ekranın soluna baskı yapıyormuş. Bu durum hem zamanla yaşanabilecek bir şeydi hemde ben ürünü aldığımdan beri olan bir şeydi. Üretim hatasıydı yani.
Benzer bir şekilde sizde de farklı bir sebepten panele baskı vardır. Yaşadığım olayı da paylaşmak istedim.
 

Sizce servise vs. göndermeli miyim? Bu sorun büyür mü? O kısma sağdan bakınca dümdüz gözüküyor soldan bakınca o çizgi çıkıyor. Kafaya takayım mı yani? Beni rahatlatacak bir şeyler söyleyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…