Monitörde dikey mavi çizgi sorunu

Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Bugün R9 390 Asus Strix ekran kartı aldım sisteme taktım. Güç bağlantısını yaptığımda, LED'ler normal, mavi olarak yandı. Sistemi çalıştırdım ve mavi dikey çizgiler ortaya çıktı. İlk denememde Windows açıldı, ancak diğer denemelerimde, Windows boot ekranından sistem tekrar yeniden başlıyordu.

Sorumu basitleştiriyorum : Ekran kartı 500W güç kaynağı ile kullanılınca ekranda mavi dikey çizgiler veriyor. Sorun ekran kartında mı, güç yetersizliği mi? Ekran kartımı yukarıda belirttim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yazmıştım cevap gelmedi yazıyorum tekrar.

- AMD Ryzen 3 2200G
- Asus Prime B450M-A
- Kingston Predator DDR4 3000MHz 8 GB Ram
- Western Digital Blue 1TB 7200RPM
- Toshiba 240 GB SSD
- Xigmatek X-POWER 500W Psu (Biliyorum biraz kötü)
- Asus Strix R9 390
- 2 Adet 14 cm ve işlemci fanı ayrı olarak 40 cm beyaz 12V led.

Düzenleme : Güç tüketimi v.s biliyorum bana nedeni lazım. Ekran kartı bozuk mu değil mi? Bir de işlemci TDP %100 iken 540 W tüketiyor sistem. Ekran kartı saat hızı 1070 MHz.

437W şeklinde çıktı. En az 600W olsa iyi olabilirmiş. Fakat sorunun kaynağı kesin bu mudur onu bilemiyorum. Farklı bir güç kaynağı ile deneme şansınız var mı?

Pcpartpicker'dan kontrol etmiştim. Sizin gönderdiğiniz resim üzerine şunu söylemek gerekir: PSU yetersiz kalıyor

Ama bütün bileşenleri -Harddisk, SSD, fanlar, ledler v.s- çıkardığım zaman haliyle güç tüketimi azalacak ancak yeniden öyle yapıyor. Sıkıntı ekran kartında mıdır, değil midir? Ya da HDMI çıkışında mıdır? Normal DP deneyecektim ancak kablo kayıp yarın bulursam denerim.

Coolemaster böyle bir sonuç çıkardı 432W şeklinde herhangi bir yerde hata mı yaptım acaba?

Evet olaya daha basit yerden başlamak lazım, kablodan olabilir, monitörden olabilir, karttan olabilir..

Hocam, fanlar yok, ledler yok klavye oyuncu klavyesi onu eklememişsiniz. Ayrıca tekrar söylüyorum ekran kartı 1070 MHz 1000 değil. Birde bilgisayar 8 saat değil, aralıksız çalışıyor onu da değiştirin.

Tamamdır şimdi oldu hesaplama işi.
Basitten başlayarak yavaş yavaş kontrol edin bakalım. Bir arkadaş söyle yapmış ekran kartının güç bağlantısını çıkartmış, ekranda hala daha mavi çizgiyi görüyormuş bu şekilde doğrudan monitörde bir sorun olduğunu tespit etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…