Monitörde Ekran Yırtılması

Vsync açtığımda. Takılma falan asla olmuyor.
Çünkü 60 FPS'nin altına düşmüyorsun. V-Sync statik çalışır, yani 60'a sabitler ve hep orada kalır. Orada kaldığı sürece giriş gecikmesi dışında sorun yaratmaz ki giriş gecikmesi(input lag) de öyle çok bir şey değil. V-Sync açtın diyelim, ekranda FPS 60'ta sabit görünüyor. Ekran kartı zorlanıp 60 FPS verebilecek kadar güç yeterli gelmediğinde FPS 55'e falan düşer. V-Sync statik olduğu için ve FPS'de 60'ın üzerinde olamadığı için kendini 30 FPS'ye kilitler. İşte tam o sıralarda takılmalar olur.

Bunda tamam hocam anladım ama benim merakım 144hz bir monitörde benimkinden hiç mi daha iyi olmaz? Aynı sorunlar aynen devam mı eder yani?

Ben 60Hz monitör de bile idare edebiliyorum bir bakıma. Peki 144hz 1ms bir monitör bendekinden bir tık daha bile iyi olmayacak mı? Yani Vsync açtığımda anlık takılmaları biraz daha azaltmaz mı?
V-Sync açarsan 1 tık bile daha iyi olmayacak. Çünkü 144Hz monitörde 60Hz oynayacaksın ve yine ekran kartı performansı o milisaniyelik anda 60 FPS'nin altına düşürse yine takılmalar olacak.

V-Sync açarsan 1 tık bile daha iyi olmayacak. Çünkü 144Hz monitörde 60Hz oynayacaksın ve yine ekran kartı performansı o milisaniyelik anda 60 FPS'nin altına düşürse yine takılmalar olacak.

Açmazsam oyundan 100-120 FPS alırsam, 144 FPS hiç aşmazsam yine yırtılma mı olacak abi peki?
Arkadaşımın monitörünü nasıl aldılar? Acaba çok fazla iade olduğu için ayak mı yapıyorlar cidden?

Valla ben de anlamadım ki hocam. Bu arada indirim bitti tekrar 2.900 TL oldu.
Eğer illa G-sync ise ki bütçemi çok aştığı için almak istemiyor ve 144hz hiç mi iş yapmaz diyordum; https://www.amazon.com.tr/Asus-PG24...1_8?s=computers&ie=UTF8&qid=1537477514&sr=1-8 bunu alacağım galiba.

Açmazsam oyundan 100-120 FPS alırsam, 144 FPS hiç aşmazsam yine yırtılma mı olacak abi peki?
Yırtılma(tearing) ve kekeleme(stuttering) olacak, ona çare yok. Ancak takılma olmayacak. Takılmadan kastın o V-Sync'teki şeyse tabii.

Yırtılma(tearing) ve kekeleme(stuttering) olacak, ona çare yok. Ancak takılma olmayacak. Takılmadan kastın o V-Sync'teki şeyse tabii.

Takılmadan kastım V-Sync' deki olay hocam aynen öyle. Yırtılma olacaksa onun da bir anlamı kalmıyor o zaman. Aklıma en son Nvidia Fast Sync geliyor. Fast Sync + 144Hz ama galiba bu da işe yaramayacaktır.

Ben konu açmadan evvel Vatan internetten bunu sipariş verdim ve yarın elimde olacak. İnternetten aldım ki iade edebileyim diye;Samsung 24.5" LS25HG50FQMXUF 1MS/144Hz FreeSync Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar

En azından deneyimlemiş olacağım hocam. Gerçi siz yırtılma olacak dedikten sonra umudum kalmadı ama...

Yüksek yenileme hızına(Hz) sahip monitörde, yüksek FPS alırsan yırtılma yine olur ama daha mikron mikron olur ve daha kısa sürer, belki sayısı artar ama bu dediklerim yüzünden fark edilmesi bi'nebze azalır.

Belki de benim 60Hz de yırtılma o kadar çok ki hocam, dediğiniz gibi az olacak belki ve hissetmeyeceğim fazla. Yüksek FPS dediniz. Peki o zaman karta yüklenip yine aynı örnekten gideyim; GTA 5' de karta iyice yüklenerek 70-80 FPS' lerde oynasa peki Fast Sync ile birlikte yine mi çok yırtılma olur yoksa bariz şekilde hissettirmeyecek şekilde azalır mı acaba?

Yarın göreceğim gerçi de ne deseniz ikna olacak duruma geldiğim için kusura bakmayın soru yağmuru oldu ama bu sondu
Merhaba,

Konuya kapanış manasında tecrübemi yazmak istiyorum.

Sipariş ettiğim Samsung monitör geldi ve yaklaşık 3 saate yakın oyun oynadım. Gta 5 1080p, Ultra ve MSAA 4 olarak; Fast Sync ve Vsync açmadım. Herhangi bir takılma asla olmadı. Yırtılma olmadı. Ama tam tarif edemediğim bir tatminsizlik durumu var akışta. Bu da muhtemelen G-SYNC eksikliği. Ama eski 60Hz monitörüm ile arada siyah ile beyaz kadar performans farkı var. Yani gücü G-SYNC' e yetmeyen kullanıcılar, güçlü kart kullanıyorsa kesinlikle 144Hz alabilirler. İade edilmeyecek kadar iyi bir performans aldım. Ancak; 144Hz keyfini de hissedemiyorsunuz G-SYNC olmadığı için. Takılmıyor, yırtılmıyor; ancak akarken minicik de olsa o senkronize olmayışı hissediyorsun. Ama kesinlikle buna benim gibi kılı kırk yaran insanlar takılır. Örneğin yanımda bulunan kuzenim ve arkadaşım "sen deli misin görüntü harika" diye tepki verdiler Ancak ben yeterli bulmuyorum o ayrı... Bu nedenle de iade edeceğim. Illaki kusursuz olması gerekiyor. G-SYNC ne kadar kusursuz bilemiyorum. Bunu iade edip bir de G-SYNC alacağım denemek için. Eğer olay budur dersem iade edip indirim bekleyeceğim. Eğer ona da takarsam kafayı PC' yi satıp PS4 Pro ile devam Zaten ilanı da koydum.

Çok teşekkürler ilgilenen herkese.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…