Monitörde ghosting mi var?

Rilyus

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Monitörüm bugün elime ulaştı testleri yaptım. Mavi renkte 1 adet ölü piksel çıktı. Ghosting testi sonuçları ise görsellerdeki gibi.
60Hz ayarında bu şekilde görünüyor telefon çekimi.

IMG-20231107-WA0026.jpg

180Hz olarak tam Hz ayaruna alınca ise bayağı düzelme var. Telefon ile çekim:

IMG-20231107-WA0029.jpg

Bu ise 180Hz de ekran görüntüsü alınca durumu.

IMG-20231107-WA0030.jpg

Ghosting durumu iyi sanırım ama sormak istedim. Ayrıca 1 ölü piksel için garantiue alırlar mı?

Arkadaşlar selam. Monitörüm bugün elime ulaştı testleri yaptım. Mavi renkte 1 adet ölü piksel çıktı. Ghosting testi sonuçları ise görsellerdeki gibi.
60Hz ayarında bu şekilde görünüyor telefon çekimi.

Eki Görüntüle 2006383

180Hz olarak tam Hz ayaruna alınca ise bayağı düzelme var. Telefon ile çekim:

Eki Görüntüle 2006392

Bu ise 180Hz de ekran görüntüsü alınca durumu.

Eki Görüntüle 2006387

Ghosting durumu iyi sanırım ama sormak istedim. Ayrıca 1 ölü piksel için garantiue alırlar mı?

Soldan gelen bir tane UFO'ya kitlen arkasında gölge varsa ghosting oluyor.

Ölü piksel rahatsiz ediyor mu? Göze batiyor mu?

Çok rahatsız etmiyor ama ileride büyümesinden çekiniyorum. Daha önce iki piksel kocaman olmuştu zaman içinde.

Monitör IPS ise ghosting olma ihtimali çok düşük.

Monitör Gigabyte G24F-2 model 180Hz SS IPS monitör.

Soldan gelen bir tane UFO'ya kitlen arkasında gölge varsa ghosting oluyor.

Monitör 60Hz ayarındayken çok belirgin fakat 180Hz yaptığımda çok minimale iniyor. 180Hz'de üç UFO'dan sadece en üsttekinde belli oluyor ufaktan gölge. Alttaki ikisinde hiç gözükmüyor. Farkları ne bilmiyorum.

Çok rahatsız etmiyor ama ileride büyümesinden çekiniyorum. Daha önce iki piksel kocaman olmuştu zaman içinde.

Monitör Gigabyte G24F-2 model 180Hz SS IPS monitör.

Monitör 60Hz ayarındayken çok belirgin fakat 180Hz yaptığımda çok minimale iniyor. 180Hz'de üç UFO'dan sadece en üsttekinde belli oluyor ufaktan gölge. Alttaki ikisinde hiç gözükmüyor. Farkları ne bilmiyorum.
O zaman garantiye gonderin monitorden memnunsaniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı