Monitörde ghosting problemi

Bahsettiğin sorun Black smearing VA panellerde denk geliyor Aryond A27 kullanmıştım oda Samsung VA panel kullanıyordu onda da böyle bir sorun vardı hareket edince oyunlarda ağaçlarda renk değişimi oluyordu hareket durana kadar. Siyah zemine beyaz metin yaparak hızlıca scroll yapınca da golgelenme gayet net gözüküyor.

Bahsettiğin sorun Black smearing VA panellerde denk geliyor Aryond A27 kullanmıştım oda Samsung VA panel kullanıyordu onda da böyle bir sorun vardı hareket edince oyunlarda ağaçlarda renk değişimi oluyordu hareket durana kadar. Siyah zemine beyaz metin yaparak hızlıca scroll yapınca da golgelenme gayet net gözüküyor.
Ben 75 hz. olan versiyonunu kullanmıştım böyle bir sıkıntı yaşamadım. 144 hz. o panele fazla gelmiş olabilir.

Tepki süresinin fazla olmasından kaynaklı olabilir.
Tepki süresi aynı 4ms. Hatta tazeleme hızı hariç her şeyi aynı gibi panellerin.
Sanki almışlar OC yapıp satmışlar gibi.

Tepki süresi aynı 4ms. Hatta tazeleme hızı hariç her şeyi aynı gibi panellerin.
Sanki almışlar OC yapıp satmışlar gibi.

İşte bende şey diyorum 144 Hz olunca tepki süresi fazla olmuş olabilir diye ama bilemiyorum benim de başıma mosterda geldi iade ettim IPS ASUS aldım kat kat daha çok memnun etti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı