Monitörde görüntü kaybı

gkhnrc

Hectopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarın çalışma esnasında görüntünün kaybolması ( bir nevi kapatılmış gibi) ve kasadaki ışıkların yanmaması sebebi nedir? ( Işıklar yamıyor kasa çalışmaya devam ediyor.)

Valla çok ilginç bir surum hani sadece görüntü gitse monitör bozuk diyeceğim ama kasa ışıkları da gidiyor ama bilgisayar çalışıyor diyorsun ya elektrik hatlarında bir dalgalanma söz konusudur. (akşam saatlerinde daha sık mı oluyor?) Herhangi bir ups e bağlı mı sisteminiz ? Ya da kasınız yanlış bir montaja kurban gitmiş olabilir.Yanlış kablolar yanlış yerlere bağlanmış yada bir kablo kısa devre yaratacak bir pozisyonda kalmış olabilir.

Yok hayir. Sabit diskten supheleniyorum. Hdd isigi yanmiyor kasada. Kablo baglantilarinda da bi farklilik goremedim. Baglantilarin kontrolunu de yaptim

HDD ışığı sürekli yanmaz zaten kısa kısa yanar yanar söner. Harddsikle harddiskin ışığı doğrudan birbirine bağlı değildir. Harddsik anakarta bağlanır ışığı da anakarta bağlanır yapılan işe göre anakart yakar söndürür ışığı. Senin büyük olasılıkla ya HDD ışığının ledi bozuk yada anakartın bağlantısı ile ilgili problemin var. Bağlantıları kendim yaptım diyosun harddisk ışığının kablolarını power ışığının kablolarıyla değiştir bakalım yanacak mı led önce bunu test et

Ben de kara kara dusunuyodum. Hdd bozuldu diye. :tırnak:(y) o zaman geriye monitör kasa arasindaki vga kablosunda bisey var

Ben de kara kara dusunuyodum. Hdd bozuldu diye. :tırnak:(y) o zaman geriye monitör kasa arasindaki vga kablosunda bisey var

Evet kabloda bir sorun olabilir. Ama söylemem gerekirse bunlar durduk yere bozulan şeyler değildir genelde led mesela çok uzun ömürlüdür ya montaj sırasında bir zarar gördüler yada başka bir etken (elektrik, toprak sorunu gibi) bozulmalarına sebep oluyor.

7-8 yil oldu herhalde emekli olmak istiyordur. En iyisi bi bilgisayarciya gostereyim bakalim. Yardim icin tesekkurler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı