Monitörde görüntü yırtılması ve pixel bozukluğu neden kaynaklanır?

CONİLESH

Decapat
Monitör
samsung
Merhaba,
Görselde gördüğünüz sıkıntıları yaşıyorum, öğrenmek istediğim ekran kartı kaynaklı bir şey olabilir mi yoksa direkt monitörden dolayı yaşanan bir sıkıntı mı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. (ekran kartım RTX 3070 ASUS Dual)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-07-17 at 11.11.57 (3).jpeg
    120,8 KB · Görüntüleme: 30
  • WhatsApp Image 2023-07-17 at 11.11.57 (2).jpeg
    114,8 KB · Görüntüleme: 27
  • WhatsApp Image 2023-07-17 at 11.11.57 (1).jpeg
    122,6 KB · Görüntüleme: 33
  • WhatsApp Image 2023-07-17 at 11.11.57.jpeg
    116,5 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunla alakalı olabılır mi? Motion Blur ayarı kapalı mı bir bakar mısın?

Bu genellikle oyunun grafik motoruyla alakalı bir sorun. Fazla yakınlaştığınızda veya hareket ettirdiğinizde pixel bozulması bazı oyunlarda ne yaparsanız yapın oluşan bir problem.

Bunu çok fazla oyunda yaşıyorsanız sosyal mecralarda "FPS Arttırma" konu başlığı altında Nvidia Denetim Masası ayarlarını değiştirmenizi isteyen yönergeler mevcut. Eğer bu ayarlarla oynadıysanız bunları sıfırlamanızı öneririm.

Eğer düşük çözünürlükte oynuyorsanız veya ölçekleme oranınız düşükse Doğal Çözünürlük kullanmanızı öneririm.

Eğer DLSS, XeSS, FSR gibi teknolojiler aktifse kapatıp denemenizi öneririm.

hiçbir şey açık değil blur da kapalı ve ultra grafik. Birde kenar düzeltmelerde sıkıntı yaşıyorum pixel pixel oluyor yumuşatmayı açınca da karakterin saçı falan dümdüz oluyor her şey bulanıklaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…