Monitörde inputlag ve Total response time farkı nedir?

Rangan

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung g4 odyssey

1 2 gün önce Samsung sitesinden öğrenci indirimiyle 5699'e G4 aldım ve rtings siteden biraz araştırmıştım. Başka birkaç sitede gördüğüm yorumlarıyla iyi değere sahip olduğu söyleniyordu fakat bu ikisının tam olarak farkı nedir? Mesela FPS oyunlarında hangisi daha önemlidir veya ikisi de mi önemlidir? Ben kendim laptop kullanıyorum 3 ms olduğu yazıyor fakat olmadığı aşikar ama yine de ms olarak bir fark olmayacak diye korkmuyor değilim. Laptopum ve mönitor arasında çünkü inç büyüklüğü ve ms farkı dolayısıyla monitör almak istedim. Elimdeki laptopumda 240 Hz 2K ekran vardı.

İnput lag FPS oyunlarinda daha kritikdir. Responsa time ise daha çok görsellik netliği ile alakalı fps tarzı oyunlarda inputlag değeri daha önemlidir düşük input lag = düşük tepki süresi. Responsa time tepki süresini etkilemez.

Response time tepki süresi oluyor zaten. Adı üstünde response time zaten. Response time değeri gtg yani griden griye tepki süresiyle ölçülür. Bu değer yüksekse ghosting oluşur.

İnput lag da monitörün aldığı sinyali görüntüye çevirmek için geçen süreye deniyor. Normal kullanımda zaten fark etmeyeceğin kadar düşük gecikmeye sahip çoğu monitör.

Özetle input lag değeri istisna durumlar hariç zaten iyidir. Response time daha kritik bir değer. Ona bakmak çok daha doğru.

10.7 response time yüksek mi ?

Laptoptan geçeceğim için benim için her türlü iyi olur diye düşünüyorum kalite dışında, çok fazla irdeleyince insan aldığı şeyden pişmanlık duyabiliyor bu fiyata iyi bi şey aldığımı düşünüyorum.Teşekkürler yanıtlarınız için.

Gayet iyi monitör hayırlı olsun. İyi fiyattan almışsınız.

Son olarak konuyla alakasız ama bu samsung sitesi herkesin kargosunu mu 1 haftada yolluyor çok saçma ve uzun çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…