Monitörde ışık sızması mı var?

enesx0yz

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar bu ışık sızması mı oluyor?

20250308_105519.jpg

Dosya Ekleri

• 20250308_105516.jpg
    20250308_105516.jpg
    93,7 KB · Görüntüleme: 38
Evet malesef var gibi duruyor.Birde testi %100 parlaklıktamı yapıyorsun? İPS panellerin kaderi gibi birşey bu ,yenisini alsan daha kötü olmayacağının garantisi yok.Eğer rahatsızsan bu ışık sızmasının çok olduğunu belirterek servis ile iletişime geçebilirsin.

Bunun tek çözümü monitörü mağazadan almak,alırkende kontrol etmek.Ben dün Vatan'dan 27 XG27UCS monitör aldım alırken personelede söyledim,ölü piksel veya rahatsız edici bir ışık sızması çıkarsa kabul etmem dedim. Personel bana 1 tane ölü piksel çıksa bile artık değişemiyoruz Asus bana gönderin diyor ben burdan senin adına servise gönderrim dedi.Kontrol ettik ve sorun çıkmadı.

Yani artık mağazadan aldığınız monitörde ölü piksel çıkarsa orda yenisini vermiyor,senin adına garantiye gidiyor servis onaylarsa para iadesi ve değişim çıkıyor.Yerinde olsam garantiye gönderrim ürünü rahatsız ettiğini söylerim.

Bunun tek çözümü monitörü mağazadan almak, alırken de kontrol etmek. Ben dün Vatan'dan XG27UCS monitör aldım. Alırken personele de söyledim, "ölü piksel veya rahatsız edici bir ışık sızması çıkarsa kabul etmem" dedim. Personel bana "1 tane bile ölü piksel çıksa artık değişemiyoruz, Asus bana gönderin diyor. Ben buradan senin adına servise gönderim" dedi. Kontrol ettik ve sorun çıkmadı.
Ben de Vatan'dan XG27ACS modelini aldım, personele testten hiç bahsetmediğim halde depodan 2 tane sıfır kutu monitör getirmişti. Eğer ilk test edilen monitörde herhangi bir sorun çıkarsa anında diğer sıfır kutuyla değişim yapacakmış. Vatan'dan beklemediğim bir hizmetti ve çok şaşırmıştım.

Herhalde bu karardan da vazgeçmişler, ilginç.

Ben de Vatan'dan XG27acs modelini aldım, personele testten hiç bahsetmediğim halde depodan 2 tane sıfır kutu monitör getirmişti. Eğer ilk test edilen monitörde herhangi bir sorun çıkarsa anında diğer sıfır kutuyla değişim yapacakmış. Vatan'dan beklemediğim bir hizmetti ve çok şaşırmıştım.

İtopya'dan aldım.

Ben de Vatan'dan XG27ACS modelini aldım, personele testten hiç bahsetmediğim halde depodan 2 tane sıfır kutu monitör getirmişti. Eğer ilk test edilen monitörde herhangi bir sorun çıkarsa anında diğer sıfır kutuyla değişim yapacakmış. Vatan'dan beklemediğim bir hizmetti ve çok şaşırmıştım.

Herhalde bu karardan da vazgeçmişler, ilginç.
Bende elinizdeki monitörden vardı XG27ACS , 2k 180 hertz diye almıştım ama mağazada teşhirde olmadığından bakmadan almıştım Asus'a güvendim.Asus dünyadaki en kötü en agresif mat kaplamayı kullanmış bu monitöre, özellikle açık renklerde monitörün üzerinde vazelin sürmüşsün gibi bir kaplama mevcut.Parlaklığı yükselterek fark edebilirsin,monitörü birisine satıp bir üst versiyonunu görüp aldım.

Dahada kötüsü Asus bu mat kaplamayı Oled panellerden birisinde kullanmış mağazada gördüm, rezalet gözüküyordu. Monitör kesinlikle görülmeden alınmaması gerekiyor.

@lmrtl Ben doğru rengi vermesi için ayarlarıyla epey oynadım ama bir anormallik fark edemedim. Başka monitörle yan yana bakmadıkça anlayamam sanırım.

Kaça sattınız?

@lmrtl Ben doğru rengi vermesi için ayarlarıyla epey oynadım ama bir anormallik fark edemedim. Başka monitörle yan yana bakmadıkça anlayamam sanırım.

Kaça sattınız?
Acil olarak sattım 6500 liraya verdim.Ekranı komple beyaz,kırmızı,sarı gibi renk yapın sonra ekrana yaklaşıp kaplamaya bakın 1 defa görürseniz sürekli gözünüze takılıyor.Rtings'de de bundan bahsedilmiş sağ aşağılarda "Text Clarity" kısmında Pixel Type bölümünde.

"The text clarity is good. Although it has a more aggressive matte coating than some other monitors, it doesn't negatively impact the text clarity, and letters are still sharp with Windows ClearType (top photo) enabled. These photos are in Windows 10, and you can also see them in Windows 11 with ClearType on and with ClearType off."

Örnek vermesi açısından atayım bu XG27ACS piksel testi;

Buda benzer fiyatlara satılan Dell g724 piksel testi;

Buda Dell AW2723DF'nin piksel testi(bu pahalı bir 2k monitör);

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı