Monitörde ışık sızması mı var?

@lmrtl Hafif bulanık, "cam gibi" dediğimiz netlikte olmayan, göze takılan bir görüntüsü var. Aynı şeyden bahsediyoruz eminim. Bu durum ilk günden beri gözüme çarpıyor ama bu fiyata hangi kalitenin gelebileceğini bildiğim için takmıyorum. Korkulu rüyam ışık sızması ise yok denecek kadar az olduğundan şanslıyım.

@lmrtl -UCS modeli de aynısının 4K'sı diye tercih etmedim. Paneli falan farklı mıymış onda?

Son düzenleme:
IPS Glow'u ne zamandır ışık sızması olarak adlandırıyoruz biz bilmiyorum. Bunu iade edip başka IPS aldıracaksınız arkadaşa, "ee bunda da aynısı var" diyecek. Onu da iade etse gidip VA alacak, bu sefer daha da pişman olacak. IPS panellerde yaşanan normal bir sorunu yaşıyor arkadaş, başka bir model alsa daha az veya daha fazla olarak yine yaşayacak. Bunun çözümü VA veya OLED almak, VA eskide kaldı, gecikmeleri, inverse ghosting problemleri nedeniyle alınmaz. OLED teknolojisi de monitörler için daha oturmuş değil ve çok pahalı, tepe parlaklık değerleri sorunlu, QD-OLED yazı netliklerinde problemler var, yanma riski var. Yerinizde olsam iade etmeden önce birkaç IPS paneli yerinde incelemeye giderim, benzer sorunlar olduğunu göreceksiniz.

Paneli farklı hocam,4K olmasının dışında mat kaplaması daha hafif yani normal mat kaplama kullanılmış o yağımsı tabaka bunda gözükmemekte.Bizzat mağazada açıktaki monitörü kucaklayıp açıktaki laptoplardan birisine bağlayıp kendim test ettim.Paint açıp ekranı kırmızıya,beyaza ve sarıya boyadım daha net görebilmek için,hiçbir sorun yoktu öyle olunca direk aldım.

Dostum durum böyle şu an ne yapayım?

Son fotoğrafa bakar mısın?

Dosya Ekleri

• 20250308_193515.jpg
    197,1 KB · Görüntüleme: 18
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…