Monitörde Karıncalanma

Hüseyn Alieff

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1521648269
Merhabalar, bilgisayarımın monitöründe karıncalanmalar mevcut. Eski ekran kartımdan kaynaklandığını düşünerek yeni ekran kartına geçtim ancak sorunun yinede devam etdiğini gördüm. Monitörün VGA kablosunu eski monitörden kalan VGA kalbosu ile değiştirdim sorunum çözüldü. Fakan 3 gün üstünden geçti ve yine monitörde karıncalanmalar mevcut. Bilgisayarımın masasının arkasında kalorifer mevcut. Acaba ısınmadanmı parazitleniyor kablolar? ve arasıra bilgisayarda bir iş gördüğünde (görev yöneticisinden birşey kapattığında veya saatin yanındaki gizlenmiş ikonların üzerine farenin ikinci düğmesiyle tıkladığında) karıncalanma duruyor ve 2-3 saniye sonra devam ediyor. Sorun neden kaynaklanıyor acaba ?
Ekranın adabtörü farklı 3-lü prize, kasa farklı 3-lü prize takılı. Ekranın takılı olduğu prize televizyon ve anten takılı. Değiştirdiğimdede sorun devam ediyor.

Benim eski monitörde yan taraftaki ışığı kapattığımız ya da açtığımız zaman ekran anlık kapanıp açılıyordu. Aynı şekilde prizden dolayı ekranda bulanıklık oluşuyordu. Ekran kartında sorun yoksa farklı ortamda monitörü test et bence.

Benim eski monitörde yan taraftaki ışığı kapattığımız ya da açtığımız zaman ekran anlık kapanıp açılıyordu. Aynı şekilde prizden dolayı ekranda bulanıklık oluşuyordu. Ekran kartında sorun yoksa farklı ortamda monitörü test et bence.
Ekran kartıdan çıkan DVI dönüştürücüyle monitöre VGA-la bağlıyorum. Bu sorun yaratırmı pekı? Sadece DVI mı kullanmalıyım ? Ekran Kartı GTX 750ti

Dosya Ekleri

• IMG_0403.JPG
    IMG_0403.JPG
    630,3 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_0404.JPG
    IMG_0404.JPG
    631,5 KB · Görüntüleme: 59
Ekran kartıdan çıkan DVI dönüştürücüyle monitöre VGA-la bağlıyorum. Bu sorun yaratırmı pekı? Sadece DVI mı kullanmalıyım ? Ekran Kartı GTX 750ti
Daha önce dönüştürücülerin farklı sorunlar çıkardığını gördük bundan olabilir bir kablo al dene hacı sende kaç para bir kablo :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı