Monitörde kontrast oranı önemli mi?

yavuzcetinfanı

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Bir süredir oyuncu monitörleri araştırıyorum ve aklıma kontrast oranı takıldı. Neden derseniz:
MSI Optix G241 modelinde kontrast değeri: 100.000.000:1

Fakat başka oyuncu monitörlerinde bu oranlar bazen 1100:1, 1000:1, 3000:1 gibi değerler oluyor.

Sorum şu ki bu kadar farklı sayılar gerçekten önemli farklar arz ediyor mu? Alırken bunu düşünmeli miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uçuk oranlarda olan dinamik kontrasttır.
Alırken modele göre değişir. Ama bir araştırmaya göre kontrast oranının, diğer etkenlere daha çok zevk verdiği ortaya çıkmış.

Uçuk oranlarda olan dinamik kontrasttır.
Alırken modele göre değişir. Ama bir araştırmaya göre kontrast oranının, diğer etkenlere daha çok zevk verdiği ortaya çıkmış.
Hocam ben şöyle bir ürün düşünmüştüm: iiyama G-Master G2470HSU-B1 23.8" 0.8ms 165Hz FreeSync Premium Fast IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com

bunun kontrast oranı 1100:1 ve 165 hz fakat msi hem daha ucuz hem kontrast oranı çok uçuk oranda fakat 144 hz. Ben 75 hz monitör kullanıyorum ondan almışken şöyle 165 vs. alasım vardı fakat ne yapmalıyım bilemedim.

msi ın linki: https://www.hepsiburada.com/msi-opt...-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000S7TKU

Hocam ben şöyle bir ürün düşünmüştüm: iiyama G-Master G2470HSU-B1 23.8" 0.8ms 165Hz FreeSync Premium Fast IPS Full HD Gaming (Oyuncu) Monitör - incehesap.com

bunun kontrast oranı 1100:1 ve 165 hz fakat msi hem daha ucuz hem kontrast oranı çok uçuk oranda fakat 144 hz. Ben 75 hz monitör kullanıyorum ondan almışken şöyle 165 vs. alasım vardı fakat ne yapmalıyım bilemedim.

msi ın linki: https://www.hepsiburada.com/msi-opt...-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000S7TKU
İiyama'nın pek bir süsü yok. G241 iyi bir seçenek ama 165Hz'de S2422HG gibi bir kral da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı