Monitörde oluşan dikey çizgiler nasıl giderilir?

sipahi_16

Centipat
Daha fazla  
Monitör
AOC 24G4X
Merhaba. Yaklaşık 2.5 ay önce aldığım monitör bugün kullanırken resimlerdeki kesik kesik beyaz çizgi sorunu oluştu. HDMI kablosunu ve monitöre bağlı cihazı değiştirdiğimde hiçbir darbe veya sıvıya maruz kalmadığına rağmen yine sorun devam ediyor. Bir çözümü var mıdır acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20240923_174611.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 29

Hocam bende olmuştu ve monitörün darbe aldığı çıkmıştı ama ayrıca ekran kartı sürücülerindede sıkıntı olabilir son zamanlarda güncelleme yaptın mı?

Monitörle ilgili bu tür problemler genellikle monitörden kaynaklanır. İlk adım olarak, bilgisayarınıza başka bir monitör bağlayarak bileşenlerinizde bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bileşenlerde sorun yoksa, muhtemelen monitör paneli değiştirilmelidir. Eğer çizgiler dağınık bir şekilde ortaya çıkıyorsa, hafif bir basınç uygulamak bazen sorunu çözebilir, ancak kesin bir çizgi şeklindeyse, monitörü servise götürmekten başka çare yoktur. Araştırınca da bu çıkıyor.

Hocam laptop kullanırken oluştu PS4'e taktım yine aynı sorun var HDMI kablosunu değiştirdim sorun devam ediyor yüksek ihtimallle panelle alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…