Monitörde parlak noktalar

195353

Kilopat
27 inch 2K IPS monitör de birkaç yerde parlak noktalar var. Ölü pixel testinde siyah erkanda beyaz olarak görünmüyor, diğer renklerde de siyah vs şeklinde görünmüyor yani dıştan olduğu çok belli. Fakat herhangi bir sıvı vs bir şey sürülmedi o noktalar inanılmaz parlak fakat normal microfiber bezle sildiğimde değişen bir şey yok. Çok ince kalem ucuyla özel bir sıvı ile dokunulmuş ve orada o sıvı parlak bir nokta oluşturmuş ve kurumuş gibi.

Sanırım pikselin önündeki mercek düşmüş ve ışığı süzmediği için parlak noktalar oluşuyor.
Eğer dediğim gibiyse elinizden gelecek pek birşey yok ama fotoğraf atarsanız emin olarak cevap verebilirim.

Biraz yakın çektim aslında bundan çok daha parlak tabi normalde uzaktan bakınca daha kücük görünüyor. farklı açılardan bakınca gökkuşağı gibi renk değiştiriyor

Dosya Ekleri

• IMG_20230313_183726[258].jpg
    81 KB · Görüntüleme: 199
Biraz yakın çektim aslında bundan çok daha parlak tabi normalde uzaktan bakınca daha kücük görünüyor.
Ölü piksel gibi duruyor hocam.
Benim kast ettiğim alttaki gibiydi ama sizinki öyle değilmiş.

Piksele göre bariz büyük yani 2-3 piksel boyutunda ama ölü piksel kesinlikle değil bence çünkü daha önce ölü piksel bir kaç monitörüm oldu siyah ekranda simsiyah yani, diğer renklerde de ölü piksele dair en küçük bir belirti yok. nemli bezle bastırarak silsem diyorum ama sanki değişen bişey olmayacak gibi. farklı açılardan bakınca gökkuşağı gibi renk değşitiriyor.

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderebilirsiniz. Eğer monitörden kaynaklı bir sorunsa hallederler.

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderebilirsiniz. Eğer monitörden kaynaklı bir sorunsa hallederler.
4-5 ay oldu garanti devam ediyor "stuck pixel" ölü pixel değil biraz araştırdım kesin gibi. bazı uygulamalar vs ile düzeltmeye çalıştım ama olmadı. değişim yaparlarmı bilmiyorum tamiri olduğunu pek sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…