Monitörde yatay çizgi şeklinde parlama

lithochromatic

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar! Bu sorunu 2 gündür yaşıyorum ve kafam çok karışık. Monitörüm herhangi bir darbe almadı ve 2 gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Sorunu yaşamamdan 1 gün önce, monitörün kendisine ait hoparlör jak'ını bilgisayarıma bağlamıştım. Film ve müzik izlerken sıkıntı yaşamadım ancak hoparlörün takılı olduğu vakit bir oyun oynamak istediğimde ince bir cızırtı sesi geliyordu. *Monitörden mi yoksa monitöre ait hoparlörden mi geldiğinden emin değilim.* Biraz panikledim ve jak'ı çıkardım. Cızırtıdan kurtulmuştum ancak ertesi gün bu çizgiler meydana geldi.

Not: Çok fazla elektrik kesintisi yaşadım. Konu tam olarak ne ile alakalı? Ve eğer bir tamir yöntemi varsa bilgilendirebilir misiniz?

Monitör: ASUS VG248

1.jpeg
2.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi varsa önce garantiye yollayın. Eğer yoksa ve çok fazla elektrik kesintisi yaşadım diyorsanız, sorun güç kartındaki kondansatörlerin şişmesinden olabilir. Kontrol edin.

bu sorun bende de var (en azından benzeri) bendeki sağ uçtan sol uca doğru uzanıyor konunun takipcisi olacağım bende de resimdeki şekilde problem

374498
Merhabalar! Bu sorunu 2 gündür yaşıyorum ve kafam çok karışık. Monitörüm herhangi bir darbe almadı ve 2 gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. Sorunu yaşamamdan 1 gün önce, monitörün kendisine ait hoparlör jak'ını bilgisayarıma bağlamıştım. Film ve müzik izlerken sıkıntı yaşamadım ancak hoparlörün takılı olduğu vakit bir oyun oynamak istediğimde ince bir cızırtı sesi geliyordu. Monitörden mi yoksa monitöre ait hoparlörden mi geldiğinden emin değilim. Biraz panikledim ve jak'ı çıkardım. Cızırtıdan kurtulmuştum ancak ertesi gün bu çizgiler meydana geldi.

Not: Çok fazla elektrik kesintisi yaşadım. Konu tam olarak ne ile alakalı? Ve eğer bir tamir yöntemi varsa bilgilendirebilir misiniz?

Monitör: ASUS VG248

Eki Görüntüle 360611Eki Görüntüle 360612

acaba siz problemi çözdünüz mü?

Son düzenleme:
@ohga Merhaba! Bu sorun başladığı günden bugüne devam etmekte ama kendimce uyguladığım tek bir çözüm hala monitöre bakılır halde çalışmasına yetiyor. O çözüm ise şu; Normalde monitörümü hiç bir zaman güç düğmesinden kapatmazdım. Bilgisayarı kapattıktan sonra monitör çalışmaya hazır vaziyette açık kalırdı. Artık bilgisayarımı kapatırken aynı özeni monitörüm için de göstermeye başladım ve sorun gözle görülür şekilde ortadan kalktı. Tabi uzun vadede çizgiler tekrardan oluşmaya başlıyor ama asla eskisi kadar belirgin bir hale gelmedi bu çizgiler. Şu an kafam rahat görüşümü etkilemeden kullana biliyorum monitörü. Eğer sen de benim gibi güç düğmesini kullanıpta sorunu azaltamadıysan elimden pek bir şey gelmez :/ Benim sorunum bu sayede çözümlendi diyebilirim.

@ohga Merhaba! Bu sorun başladığı günden bugüne devam etmekte ama kendimce uyguladığım tek bir çözüm hala monitöre bakılır halde çalışmasına yetiyor. O çözüm ise şu; Normalde monitörümü hiç bir zaman güç düğmesinden kapatmazdım. Bilgisayarı kapattıktan sonra monitör çalışmaya hazır vaziyette açık kalırdı. Artık bilgisayarımı kapatırken aynı özeni monitörüm için de göstermeye başladım ve sorun gözle görülür şekilde ortadan kalktı. Tabi uzun vadede çizgiler tekrardan oluşmaya başlıyor ama asla eskisi kadar belirgin bir hale gelmedi bu çizgiler. Şu an kafam rahat görüşümü etkilemeden kullana biliyorum monitörü. Eğer sen de benim gibi güç düğmesini kullanıpta sorunu azaltamadıysan elimden pek bir şey gelmez :/ Benim sorunum bu sayede çözümlendi diyebilirim.
tam forum a bakayım dedim aynı anda girmişiz foruma herhalde bende garantiye gönderdim hiç bir sorun bulamadık diyip geri vermeye çalışıyorlar maalesef panel arızası herhalde

ayrıca ben hep kapatırdım düzenli olarak ama yinede yaptı sorunu. ki bende de ilk açtığımda sorun yapmıyordu sonradan çıkıyordu çizgi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı