Monitörde Yazıların Kayması

GKD

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
23
Yer
LTBE
Daha fazla  
Bilgisayarda yazılar bu şekilde gözüküyor. Nasıl düzeltilir?

Öncelikle biraz detay yazarsan forumdaki bilgisi olan tüm arkadaşlar yardımcı olabilirler
Monitörün VGA mı DVI mı HDMI mı, hangi tür kablo kullanıyosun, başka ekranda dendin mi, girişini anakartın dahili ekran portundan (HDMI VGA) alıp denedin mi bu gibi bilgileri bize verirsen yardımcı olabiliriz forumca.

Yüksek ve muhtemel ihtimalle kablo bağlantın ile alakası var. Farklı bir kablo ile dene. Görüntün her ne olursa olsun kabloyla düzelmiyorsa sorun ekran kartı, monitör ya da ikisinin giriş kısımlarında olabilir. Tanıdığınız bilgisayarcı yoksa başkasının tanıdığı bir bilgisayarcıya götürün derim. Çünkü diğer türlü monitör parasını alırlar senden

İfadeler: GKD
GTX 1050 ekran kartlı laptop. VGA HDMI dönüştürücü ile bağlı monitöre.

Dönüştürücünde sıkıntı olma ihtimali yüksek ilk okuyuşta anladım. Muhtemelen dönüştürücüde sıkıntı var, sakın aşağılamış gibi hissetmeyin fakat ucuz dönüştürücüleri kalitesiz yapıyorlar ve böyle sorunlara yol açıyor. Tekrardan söylüyorum aşağılamış gibi düşünmeyin, ucuz dönüştürücü mü aldınız?

Dönüştürücüler çok sağlıklı olmadığı için problem kabloda olabilir. Yapabileceğiniz en iyi şey farklı monitörlerde deneyip, kabloları değiştirmek ve deneme yanılma ile doğru yolu bulmanızdır.

Arkadaşımın bilgisayarı. Çok detaylı bilgim yok maalesef. Sordum kaliteli değil dedi. Sanırım dönüştürücüden ötürü.

Peki önerdiğiniz dönüştürücü markası var mı? 30-40 TL'yi aşmayacak şekilde.

Arkadaşımın bilgisayarı. Çok detaylı bilgim yok maalesef. Sordum kaliteli değil dedi. Sanırım dönüştürücüden ötürü.
Arkadaşınıza iletin şöyle yapsın, herhangi bir online mağazadan güzel bir dönüştürücü bulsun ve iade seçeneklerinden iadeyi kabul eden firmaların ürününü sipariş etsin, gelen dönüştürücüde de sıkıntı devam ederse 14 gün içerisinde iade edebilme hakkı varsa dediğim gibi, iade edebilir. Dönüştürücüye para harcayacağına dönüştürücüye ihtiyacı olmayacak bir kablo da arayabilir. Hem dönüştürücünün oluşturduğu kalite düşmesinden kurtulur hemde problemden kurtulmuş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…