Merhabalar. Cuma günü bu konuda bahsettiğim monitör hakkında sonucu verimli bir sonuç olmasada sizlerle paylaşacağım.
Monitörü nasıl aldığımı anlatayım. Benim bozulan eski dizüstü bilgisayarımın çıkan ekran ve belleklerin 2. el olarak babamın bir bilgisayarcı arkadaşının ben satarım demesiyle ve geri kalan miktarı verip yeni monitörü almam oldu. Tabi ortada fatura yok. Neyse 1 hafta içerisinde yeni monitörü kullanırken bu hatayı gördüm ne yapacağım derken buraya konu açtım ve 14 gün içerisinde kusurlu malı değiştireceğim yada iade alabileceğimi öğrendim.
LG canlı destek ile konuştum teknik servise göstermeniz lazım dediler ama bende fatura yok. Sonra aldığım bilgisayarcıya götürdüm söyledim benim bu bu hakkım var. Babamın yakın tanıdık olunca fazla da bir şey diyemedim. Tamam gönderirim bunu distribütörüne, dedi. Bende tamam benim iş olacak dedim. Sonra bilgisayarcının kendisi 2 gün sonra beni aradı ve değişim yapacaklarını söyledi.
Neyse bu olaylar üzerinden 1 hafta geçti ve geçen Cuma günü "monitörün geldi" dedi. Gittim bir baktım eski monitör. Kornea ile ekran arasında toz varmış, açmışlar temizlemişler. Ya arkadaş, sen teknik servis bile olsa benim aldığım fabrika çıkış olan bir aleti ne cürretle açıyorsun. Dedim böyle böyle bunu kabul etmem deyince bilgisayarcı da babamın tanıdık olunca babam bana kızdı. Bunu böyle yaptıklarına dua et diye. Benim elim kolum bağlı bir şey diyemedim, hakkımı arayamadım.
Şimdi elimde sıfır tamirli ürün oldu. Sonuç olarak kimsenin yapacağı bir şey yok ama bunu anlatmak istedim, çünkü böyle bir olay aklınızın köşesinde bulunsun ve teknolojik aleti nerelerden alacağınızı iki kere düşünün. Benim burada çıkardığım 2 sonuç var.
İlki, zaten aşina olduğumuz Türkiye'de distribütör, teknik servis sahtekarlarla dolu. Çünkü teknik serviste gözünle görmediğin ve teknik olarak da anlamadığın için neler neler yapıyorlar ve insanlarında haklarını aramak konusunda aciz olduklarını bildikleri için işine geldikleri gibi davranıyorlar, hakkınızı umursamıyorlar.
İkinci sonuç ise Bu büyük alışveriş merkezlerine, büyük teknoloji mağazalarına hep küçük esnafı bitirdi deriz. Ben bugün anladım küçük esnaflar gerçekten batsın. Ben 27 yaşında birisi olarak hatır gönül diye araya da bir büyük girince hakkımı arayamadım. Şu an teknolojiyi daha fazla kullanan küçük kardeşlerimiz böyle bir mevzu ile karşılaştıklarında büyükleriyle böyle bir durumu paylaşıp da sonuca varamazlar ki örneklerini görüyorum.