Monitördeki gecikmenin sebebi nedir?

EKMEKİSTAN

Decapat
Daha fazla  
Adınıda tam bilmiyorum gecikme diyesim geldi. Her neyse GTA Online de RTX modu açınca ve hızlı araç kullanınca resimlerdeki gibi bir gecikme ya da gölge gibi bir sorun ortaya çıkıyor diğer oyunlarda fark etmedim sadece GTA oynarken oluyor bunun sebebi nedir?

IMG20250510214320.jpg

Adınıda tam bilmiyorum gecikme diyesim geldi. Her neyse GTA Online de RTX modu açınca ve hızlı araç kullanınca resimlerdeki gibi bir gecikme ya da gölge gibi bir sorun ortaya çıkıyor diğer oyunlarda fark etmedim sadece GTA oynarken oluyor bunun sebebi nedir?

Eki Görüntüle 2488484

Ghosting sorunu sanırom hocam. Ekran Hz'iniz düşükse bir tık daha belli olabilir ama, ana sorunun ghosting olmadığını düşünüyorum. Gözle görülebilecek kadar çok boşluk yaparak tekrarlamış görüntüyü. GTA da aracı hızlı kullanınca arkada iz de bırakıyor bildiğim kadarıyla, oyunun grafikleriyle de alakalı olabilir. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır.

Ghosting sorunu sanırom hocam. Ekran Hz'iniz düşükse bir tık daha belli olabilir ama, ana sorunun ghosting olmadığını düşünüyorum. Gözle görülebilecek kadar çok boşluk yaparak tekrarlamış görüntüyü. GTA da aracı hızlı kullanınca arkada iz de bırakıyor bildiğim kadarıyla, oyunun grafikleriyle de alakalı olabilir. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır.

Monitör 60 Hz ve biraz eski, Intel ayarlındada Akıllı V-Sync açık

60FPS üzeri alıyosanız ve V-Sync açıksa hocam FPS de sabitlenip ms (gecikme) yapacaktır. Diğer oyunlarda olmaması şaşırtıcı ama.

Yani bunun olmaması için V-Sync kapatmak lazım galiba, bu sefer de ekran da yırtılma vs olmaz mı ama?

60FPS üzeri alıyorsanız kırılma da haliyle olabilir hocam monitörde eski dediniz. Deneme yanılmayla anlaşılacak bir şey. V-Sync kapatmak az da olsa çözüm olabilir, deneyebilirsiniz hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00